h i r d e t é s


Cseresnyés szerint segély helyett munkára van csak szükség, de közben füstbe ment az óriási dolgozói szegénység felszámolása

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Cseresnyés szerint segély helyett munkára van csak szükség, de közben füstbe ment az óriási dolgozói szegénység felszámolása

2017. december 06. - 19:35

 

Reakció Cseresnyés Péter sajtótájékoztatójára. A Fidesz csak a statisztikákkal és nem az emberek megélhetésével foglalkozik. 

Illusztráció: pixabay.com

A Fidesz kormányzása alatt úgy nőtt a foglalkoztatottság, hogy közben duplájára nőtt a dolgozói szegénység.

Közel 450 ezren vannak, akik hiába dolgoznak, nem tudnak kitörni a szegénységből. A kormány továbbra sem akar foglalkozni a bérválsággal: tegnap ismét leszavazták az LMP dolgozói szegénység elleni javaslatcsomagját.

Cseresnyés Péter, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára mai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy

Magyarországon egyetértés van abban, hogy "a segély helyett munkát" alapelvet kell érvényesíteni. Aki akar és tud, az tudjon dolgozni, találjon munkát és ez meg is érje.

Csakhogy ma Magyarországon nem éri meg dolgozni.

Az orbáni munkaalapú társadalom a dolgozó szegények társadalma. A foglalkoztatási statisztikát bizonytalan, rosszul fizető munkahelyekkel kozmetikázzák, miközben a biztos egzisztenciát jelentő munkahelyek száma alig nő. A teljes foglalkoztatottság szlogenje mögött szegénységben tartott dolgozók tömege áll.

A kormány továbbra sem akar munkát és megélhetést adni. Tegnap a Gazdasági bizottságban leszavazták az LMP dolgozói szegénység elleni javaslatcsomagját. Nemet mondtak arra, hogy aki 8 órát dolgozik, az meg is tudjon élni a fizetéséből. Jövőre a Szél-kormány első lépése lesz a bérválság felszámolása.

os.mti.hu

 h i r d e t é s

betöltés...

;