fbpx Egy friss kutatás szerint Gyurcsány Ferenc a legalkalmatlanabb Magyarország vezetésére | CIVILHETES

h i r d e t é s

Egy friss kutatás szerint Gyurcsány Ferenc a legalkalmatlanabb Magyarország vezetésére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy friss kutatás szerint Gyurcsány Ferenc a legalkalmatlanabb Magyarország vezetésére

2018. január 02. - 09:30

 

A Central European Research a mai nap tette közzé legújabb, reprezentatív kutatási eredményeit.

A közvélemény-kutató azt vizsgálta, hogy az ország miniszterelnöke és a miniszterelnök-jelöltek mennyire alkalmasak Magyarország vezetésére.

Forrás: Central European Research

A kutatásból kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc a megkérdezettek 51 százaléka szerint alkalmatlan Magyarország vezetésére. A Jobbik elnöke, Vona Gábor, 37 százalékkal a második legalkalmatlanabb vezető. Orbán Viktor továbbra is a legnépszerűbb, akit meglepetésre szorosan követ Karácsony Gergely. Orbán Viktort a megkérdezettek mindössze 5 százaléka tartja alkalmatlan vezetőnek, míg Karácsony Gergely a válaszadók 7 százaléka szerint alkalmatlan miniszterelnöknek.

 

Módszertan

A kérdőíves vizsgálatot 2017. december 8-15 között a Central European Research készítette az ország felnőtt népességét reprezentáló 1005 fő telefonos megkérdezésével. A mintavételből eredő torzulások a KSH Népszámlálás 2011 adatain alapuló súlyozással korrigáltak. A felmérésbe bevont személyek nem, életkor, iskolai végzettség, régió és településtípus szerinti összetétele megbízhatóan reprezentálja a hazai lakosság hasonló ismérvek szerinti összetételét. Az adott mintanagyság mellett a vizsgálatból nyert adatokról 95 százalékos biztonsággal állítható, hogy legfeljebb +/-3,1254 százalékponttal térnek el attól, amit az összes 18 éves vagy idősebb magyar lakos megkérdezésével kaptunk volna. Ez a mintahiba azonban nagyobb akkor, ha egy megoszlást nem a kérdezettek összességére, hanem annak kisebb alcsoportjára adunk meg.

 


 

h i r d e t é s