h i r d e t é s

Egy ország, ahol a fiatalok nagy része egyáltalán nem érdeklődik a másik nem iránt

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egy ország, ahol a fiatalok nagy része egyáltalán nem érdeklődik a másik nem iránt

2016. január 27. - 09:40
0 komment

Japán szép lassan a magányos öregemberek, és a szobájukba szó szerint bezárkózott számítógépfüggő fiatalok hazájává válik, ez az új helyzet pedig újfajta, bizarr megoldásokat is hoz magával: Japán szociális problémáira egészen bizarr szolgáltatások épülnek.

Fotó: sorozatfilmanimerulz.blog.hu

Hullatakarítók

Japán fő problémája az elmagányosodás, és ez minden korosztályra jellemző, de főleg az idősek esetén okozhat olyan problémát, ami egy külön szolgáltatást hozott létre. Lényegében az történik, hogy a senki által meg nem látogatott idős emberek mikor meghalnak az otthonukban, akkor azt senki sem veszi észre. Amikor már a bomló tetem elviselhetetlen szaga, vagy egy kései látogató felhívja a figyelmet a dologra, már senkinek nincs kedve ölben kivinni az akár évtizedek óta halott nagyit vagy papit. Ekkor jönnek a spéci hullaszállítók, akik vállalják, hogy legyen a test akármilyen állapotban, elviszik, és kitakarítanak maguk mögött.

Emberek, akik kicipelik a remete gyereket a szobájából

A “hikikomorik“, azaz a szobájukba zárkózva élő remeték nem járnak iskolába, nem találkoznak a barátaikkal, családjukkal sem: egyszerűen nem jönnek ki a szobájukból, és kész. A szülők pedig ahelyett, hogy megoldást találnának a nyilvánvalóan pszichés problémára, éveken át beletörődnek a helyzetbe és az ajtó alatt csúsztatják be a pizzát a gyereküknek. Néhány szülő azonban, akik megelégelik ezt a természetellenes élethelyzetet, akkor fellázadnak, és külön erre a célra szakosodott kidobóembert hívnak a házhoz. Ezek rárúgják a remetegyerekre az ajtót, és kicibálják onnan – ám magát a bezárkózás okát nem kezelik, ezért a szolgáltatás csak erőszakos és kétségbeesett remetéket eredményez, akik ha tehetik, azonnal elbújnak máshová. A hikikomorikkal szerencsére civil szervezetek is foglalkoznak, ők már fortélyosabban közelítik meg a kérdést, és egy csinos bérnővért küldenek a fiúk szobájának ajtajához, aki aztán addig beszél, amíg  belülről ki nem nyitják az ajtót.

Elkeseredett felvilágosító kampány a gyerekszülés érdekében

A japán fiatalok nagy része egyáltalán nem érdeklődik a másik nem iránt. A Nemzeti Népességkutató Intézet öt évvel ezelőtti felmérése szerint a 18 és 34 év közötti férfiak 61 százaléka, a nőknek 49 százaléka nem él párkapcsolatban, ráadásul a férfiak 36 százaléka, a nők 39 százaléka még szűz. Nem érdekli őket a szex, sem a randizás, ez viszont az egész társadalom drasztikus elöregedéséhez vezethet: nem lesz, aki eltartsa az időseket, ami az ország költségvetését vészesen megterheli majd. A kormány emiatt elkeseredetten igyekszik rávenni a fiatalokat a szaporodásra: felvilágosító kampányok, füzetecskék igyekeznek meggyőzni a nőket arról, hogy vállaljanak gyereket.

Mindezt úgy, hogy sokkal kevesebbet keresnek a férfiaknál, és a gyerekszülés után nem mehetnek vissza dolgozni, akkor ugyanis ördögfeleségnek titulálják és megbélyegzik őket. A keresőképes férfiak sem járnak jobban: akkora nyomás alatt vannak a munkahelyükön, hogy pénzt ugyan keresnek, de cserébe zombivá válnak, és gondolni sem tudnak a szexre, nemhogy a családalapításra.

 

lemon.hu / JapantimesJapancrush


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s