h i r d e t é s

Egyedi módon spórol az esztergomi polgármester

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyedi módon spórol az esztergomi polgármester

2020. november 12. - 14:41

 

Pontosan úgy csinálja Hernádi Ádám, mint a kormány. Ha megszorításról van szó, ő is a másik ember zsebében turkál.

Hernádi Ádám - Forrás: Hernádi Ádám Facebook oldala

A koronavírus első hulláma alatt megízlelték és a második hullámra bele is jöttek a polgármesterek (tisztelet a kivételeknek) abba, hogy a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testület feladat – és hatáskörét egy személyben gyakorolhatják.

A kormány által kihirdetett veszélyhelyzettel egy időben Hernádi Ádám is rendelkezett. Rendelkezett arról, hogy az önkormányzati képviselők és a külsős bizottsági tagok tiszteletdíjait lefelezi a következő 90 napra. A képviselők tiszteletdíja 125 ezerről 62.500-ra, a bizottsági elnökök tiszteletdíja havi 250 ezerről 125 ezerre, a bizottság képviselő tagjának havi tiszteletdíja, több tisztség, bizottsági tagság esetén is az alapdíjjal együtt 250 ezerről 95 ezerre, a külsős bizottsági tagok tiszteletdíja havi 65 ezerről 32500 forintra csökken.

Néhány kivételtől eltekintve szvsz a jelenlegi képviselő-testület nagyrésze alapból túl van fizetve, bár sejtem, hogy a hús-vér szavazógépek drágák. A „munkájuk” pedig le lehet mérni Esztergomon nap, mint nap.

Tehát a képviselők és bizottsági elnökök és tagok tiszteletdíját Hernádi Ádám a 38/2020.(XI.11) polgármesteri rendelettel csökkentette. Indokolásként arra hivatkozott, hogy koronavírus-járványhelyzet van és ezek az emberek úgy sem dolgoznak ebben a rendkívüli helyzetben. 

Nyilván jelentős összeget spórol így meg az önkormányzat, amely a koronavírus elleni védekezésre fordít majd az önkormányzat, de azért felmerül bennem a kérdés, hogy a polgármester havi bruttó 798 ezer forintos, a jegyző úr havi bruttó 1 millió forintos és Erős Gábor alpolgármester havi bruttó 628.200 forintos illetményét vajon miért nem felezte meg a polgármester? A költségtérítésekről nem is beszélve.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s