h i r d e t é s

Egymást túllicitálva szólnak be Zelenszkijnek a fideszes influenszerek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egymást túllicitálva szólnak be Zelenszkijnek a fideszes influenszerek

2022. március 26. - 06:28

Orbán Viktor csupán a sajtófőnökén keresztül üzent egy „nem”-et az ukrán elnök kérésére, de az influenszerek már szabadosabban fogalmaznak. - írja a Startlap.hu

Forrás: Magyar Nemzet

„Otromba és sértő” – ez jutott eszébe a megafonos Trombitás Kristófnak azután, hogy Volodimir Zelenszkij bejelentkezett az EU-csúcsra, és megüzente Orbán Viktornak, hogy el kell döntenie, hol áll az orosz-ukrán konfliktusban.

Az elnök a megszállt Mariupol városában történő eseményeket a második világháború alatt megszállt Budapesten történt népirtáshoz hasonlította, és arról beszélt: 

És te tétovázol, hogy kivesd a szankciókat, vagy ne? És te hezitálsz, hogy átengedd-e a fegyvereket, vagy ne? Tétovázol, hogy kereskedj Oroszországgal, vagy ne? Nincs idő tétovázni, most dönteni kell.

Orbán Viktor sajtófőnökén keresztül azt üzente, hogy Magyarország nem fogja teljesíteni ezt a kérést, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig arról beszélt, hogy nem akarja minősíteni Zelenszkij stílusát.

A felszólalás azonban nemcsak a kormánypárti politikusoknál, de a Fidesz-közeli influenszerek körében sem aratott tetszést. Trombitás például így folytatta posztját: „[Zelenszkij] elfogult a népével szemben. Az viszont jellemző, hogy az egész Gyurcsány-galeri azonnal magáénak érzi a háborús narratívát!”

Megadja Gábor, aki korábban a 888.hu-nál dolgozott, azt írta: „Mert ha megfagyunk, az megállítja Putylert” – utalva ezzel a rezsicsökkentésre.

A KonVerzió nevű, szintén a Megafon intézet által felkarolt oldal szerint „Amit Zelenszkij kér, az belerángatná Magyarországot a háborúba. De Gyurcsány és Márki-Zay azonnal és készséggel teljesítené.”

A hasonlóan megafonos kopasz pedig így osztott: „Álljon meg a menet!” Majd később hozzátette: „Én nem hiszem, hogy ezt érdemeljük azért, mert nem szeretnénk veszélybe sodorni a magyarokat.”

Bohár Dániel, a Pesti Srácok és a PestiTV munkatársa tévesen arról beszélt, hogy Zelenszkij arra kérte Magyarországot, hogy „küldjön fegyvert és katonát” – szerinte „követelőző” hangnemben. (Startlap.hu)