h i r d e t é s

Egyre gyakoribbak lesznek az áramszünetek Budapesten és vonzáskörzetében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egyre gyakoribbak lesznek az áramszünetek Budapesten és vonzáskörzetében

2022. október 02. - 06:51

Figyelmeztetett az áramszolgáltató társaság.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az ügyfelek gyakoribb áramszüneteket tapasztalhatnak az EON Csoporhoz tartozó ELMŰ Hálózati Kft. működési területén, Budapesten és környékén, figyelmeztetett az áramszolgáltató társaság.

Mint írták, folyamatosan dolgoznak azon, hogy hálózati szolgáltatásuk megbízhatóbbá és biztonságosabbá váljon.

A megnövekedett, hálózattal kapcsolatos ügyféligények miatt az év hátralévő részében a karbantartási és fejlesztési munkák száma is emelkedik, ezáltal egyes ügyfeleinknél az áramszünetek is gyakoribbá válhatnak

– olvasható a tájékoztató jellegű levélben, amit több fogyasztó is megkapott.

A társaság arról is írt, hogy sok esetben az áram kikapcsolása nélkül is el tudják végezni a beavatkozásokat, azonban „vannak olyan munkák, amikor elengedhetetlen kikapcsolni az elektromos vezetékeket és kábeleket, ezzel védve dolgozóik biztonságát a hálózati szerelési munkák ideje alatt”.

Az ilyen munkák közé tartozik például az oszlopcsere, a transzformátorállomások építése vagy karbantartása vagy a feszültségingadozás helyreállítása.

A társaság online ügyfélszolgálatán egyébként be lehet állítani, hogy a tervezett áramszünetnél levelet kapjon a fogyasztó, amiről 15 nappal a munka előtt küld értesítőt a szolgáltató, írja a Portfolio.

Egy távközlési szakértő korábban arra figyelmeztetett, hogy az oroszországi gázszállítások olyan mértékben növelték az európai kontinens áramhiányát, hogy előfordulhat: hamarosan a mobilhálózatok sem fognak kielégítően üzemelni. (Index)