h i r d e t é s

Éhes, sovány jegesmedvék lepték el egy orosz város környékét

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Éhes, sovány jegesmedvék lepték el egy orosz város környékét

2019. december 10. - 09:54

 

A Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint az elmúlt napokban éhes jegesmedvék árasztották el a északkelet-oroszországi Rürkajpij városának környékét. - írja a bumm.sk.

Forrás: WWF

A csukcs-földi település térségében több mint 50 kóborló állatok láttak, a régióban idén szokatlanul meleg a tél, a közeli tengeri területeken nincs elég jégtakaró, ez pedig megnehezíti az állatok vadászatát.

Szinte valamennyi jegesmedve sovány

– mondta Tatjana Minyneko, a WWF helyi szervezetének munkatársa. A szakértő vezeti a természetvédők azon csoportját, amely megpróbálja elejét venni a vadállatok és a helyi lakosság találkozásának.

A WWF szerint a jegesmedvék jelenléte nem szokatlan a térségben, az viszont igen ritka, hogy ilyen nagy számban közelítsék meg a lakott területeket. December elejéhez képest a térségben szokatlanul meleg az idő, és bár a tengervíz kezd befagyni, a jégtakaró nem elég vastag, hogy a medvéket megtartsa.

Hónapokkal ezelőtt egy éhező jegesmedvét figyeltek meg a szibériai Norilszk térségében, több száz kilométerre délre természetes élőhelyétől. Az élelem után kutató állatot befogták, és Krasznojarszk állatkertjébe vitték.

bumm.sk


 

h i r d e t é s