h i r d e t é s

Éledezik a hitelpiac: íme, a legfrissebb folyósítási adatok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Éledezik a hitelpiac: íme, a legfrissebb folyósítási adatok

2020. augusztus 05. - 16:57

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint személyi kölcsönből, lakáshitelből és babaváró hitelből is többet folyósítottak a bankok júniusban, mint az azt megelőző hónapban. A jelzáloghiteleknél március óta először nőtt a kihelyezett hitelösszeg, a személyikölcsön-kihelyezés pedig 10 milliárd forinttal haladta meg az áprilisi szintet. A babaváró hitel a vírus ellenére is kiegyensúlyozott eredményeket mutat.

A kép illusztráció! - Forrás: Profit7

Éledezni kezdett júniusban a lakossági hitelpiac. A Magyar Nemzeti Bank ma közzétett adatai szerint idén júniusban 23,91 milliárd forintnyi új személyi hitelt vettek fel a magyar háztartások, ami csupán a fele annak az összegnek, amennyit az előző év azonos időszakában folyósítottak a bankok, ugyanakkor az áprilisi 5 éves mélyponthoz képest (12,99 milliárd forint) 84 százalékkal magasabb érték. Aki személyi kölcsönt szeretne felvenni, annak érdemes sietnie: év végéig még legfeljebb 5,75 százalékos THM-mel igényelhető minden személyi hitel, az elérhető ajánlatok a Bank360.hu Személyi Kölcsön Kalkulátorával hasonlíthatók össze. 

Jelzáloghitelekből öt milliárd forinttal fogyott több, mint az előző hónapban, a kihelyezés teljes összege 67,56 milliárd forint volt, ami az előző év azonos időszakához képest 18 százalékos visszaesést jelent. Érdekes ugyanakkor, hogy a jegybanki adatok szerint a tavaly júniusban megfigyelt 5,04 százalékos átlagos hitelköltség (THM) 4,39 százalékra csökkent. Ennél még kedvezőbb feltételekkel, már kevesebb mint 4 százalékos THM-mel is igényelhetünk lakáshitelt, amelyet a Lakáshitel Kalkulátorban is ellenőrizhetünk.

A babaváró hitel tekintetében is emelkedtek a folyósítási értékek. A májusi 46,66 milliárd forinthoz képest 49,10 milliárd forintot vettek fel júniusban a fiatal párok, amely 5,2 százalékos emelkedés egy hónap alatt. Az első 12 hónapban összesen 786,72 milliárd forintot folyósítottak a bankok a népszerű termékből, amely szintén részletesen megismerhető a Bank360.hu Babaváró Hitelkalkulátorával