fbpx Elege lett a Lánchíd körüli politikai játszmából Pálinkás Józsefnek, gyűjtést indított a felújításáért | CIVILHETES

h i r d e t é s

Elege lett a Lánchíd körüli politikai játszmából Pálinkás Józsefnek, gyűjtést indított a felújításáért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elege lett a Lánchíd körüli politikai játszmából Pálinkás Józsefnek, gyűjtést indított a felújításáért

2020. június 18. - 12:41

 

„Vessünk véget annak a kicsinyes és méltatlan politikai játszmának, ami Széchenyi egyik legjelentősebb alkotása, a Lánchíd körül zajlik!" - írja a 168ora.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

A megosztott országnak szinte nincsenek közös ügyei. Reméljük, hogy világhírű szimbólumunk a Lánchíd még közös ügy. Ha már ezen sem lehet majd átmenni, mert felújítás nélkül hamarosan le kell zárni, ez a közös utunk is lezárul.

Mi, Széchenyi szellemi örökösei, és egy új világ megteremtésére vállalkozók, saját jövedelmünkből, anyagi lehetőségünknek megfelelően,

felajánlást teszünk a Lánchíd felújítására szolgáló alap létrehozására.

Én, mint Széchenyi Akadémiájának előző elnöke kérem minden honfitársunkat és minden magát magyarnak vallót, éljen bárhol a világban, hogy csatlakozzon hozzám, és mutassuk meg, hogy 181 évvel a Lánchíd építési munkálatainak megkezdése után mi is képesek vagyunk összefogni és áldozatot vállalni a mára Magyarország és fővárosunk szimbólumává vált Széchenyi Lánchíd gyors és teljes felújítása érdekében" 

– írta a Facebookon Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, az első Orbán-kormány oktatási minisztere (2001-2002).

168ora.hu


 

h i r d e t é s