h i r d e t é s


Eleinte csapadék, majd időnként felszakadozik a felhőzet!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Eleinte csapadék, majd időnként felszakadozik a felhőzet!

2017. december 16. - 06:02

 

Szombaton eleinte az erősen felhős égből eső, zápor, a hegyekben hózápor várható, majd időnként már felszakadozik a felhőzet és számottevő csapadék nem alakul ki. - írja az Időjárás.hu.

Vasárnap téliesebb időre számíthatunk, néhol futó hózápor kialakulhat.

Délelőtt zömében még erősen felhős lesz az ég, helyenként szakadozik fel a felhőzet, elszórtan kisebb eső, zápor, a hegyekben hózápor alakul ki.

Délután változóan, helyenként erősen felhős lesz az ég, említésre méltó csapadék már nem várható. Élénk, időnként erős lesz az északnyugati szél.

Kora délután 2, 7 fok várható.

Vasárnap délelőtt változóan, többször erősebben felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem várható, néhol futó hózápor lehet. Délután változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, legfeljebb futó hózápor lehetséges. Élénk, időnként erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 5 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szombaton reggelig a kettősfront még érezteti hatását, majd napközben már megszűnik a fronthatás. - írja a meteoklinika.hu.

Eleinte az arra érzékenyeknél vérnyomásproblémák és a keringési zavarok léphetnek fel, emellett fejfájás és ingadozó komfortérzet is jelentkezhet. Aki melegfrontra érzékeny, emellett álmatlanságot, alvásproblémákat is tapasztalhat. A gyakran változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők számára nehéz ez az időszak. A napi rendszerességgel fogyasztott galagonyatea segíthet mérsékelni a tüneteket, immunrendszerét pedig erősítse C-vitaminnal és magnéziummal, hiszen a fokozott igénybevétel hatására fogékonyabbá vált szervezete a kórokozókkal szemben. Fontos a sok pihenés, lehetőleg minden alkalmat ragadjon meg erre, és ne terhelje magát feleslegesen.

Sokfelé lesz erős a szél, ami az álmatlanságon kívül stresszes állapotot, ingerültséget, agresszivitást is kiválthat, ezt legegyszerűbben almahéjteával mérsékelheti. Este egy levendulás fürdővel segítheti az elalvást és ezzel egyidejűleg csökkentheti az idegi feszültséget is.

A szabadtéri programoknak nem kedvez az idő, a szeles, hideg időben nagy a megfázásveszély. A komfortérzet jelentősen romlik, az érzett hőmérséklet több fokkal a mért értékek alatt alakul.

A csapadékos időben jelentősen lecsökkent a levegő szennyezőanyag-tartalma, és romlás sem várható még a forgalmasabb közlekedési csomópontokban sem.

A közlekedők országszerte nedves, csúszós útburkolattal találkozhatnak, jelentősen megnövekszik a féktáv, ezért ajánlott mérsékelni a sebességet és nagyobb követési távolságot tartani. Az élénk, erős szél nagymértékben ronthat a menetstabilitáson, és ingerlékeny, figyelmetlen sofőrök is növelhetik a balesetveszélyt, vezessen óvatosan!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s

betöltés..