h i r d e t é s

Előzd meg az allergiás tüneteket megfelelő műköröm-alapanyagokkal!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Előzd meg az allergiás tüneteket megfelelő műköröm-alapanyagokkal!

2022. január 21. - 08:58

 

A szebbnél szebb műkörmök manapság már az alapvető, ápolt megjelenés részei, ezért egyre többen fordítanak kiemelt figyelmet körmeik megjelenésére is, azonban a különféle allergiás reakciók egyre gyakrabban fordulnak elő.

Forrás: nail4u.hu

Annak érdekében, hogy a szalonba érkező vendégek, illetve azok, akik otthon készítik el a körmeiket, elkerüljék az esetleges allergiás reakciókat, érdemes olyan műköröm-alapanyagokat választani, amelyek összetételükben megfelelnek minden igénynek. Mit jelent ez pontosan?

Milyen allergiás reakciók alakulhatnak ki a műkörmök esetében?

Először is nagyon fontos tudni, hogy az allergiás tünetek nem egyformák mindenkinél, de bizonyos esetekben javasolt arra gondolnod, hogy valamelyik alapanyag összetevője okoz nálad problémát. Ilyen például az, ha érzékenységet, kipirosodást tapasztalsz egyes részeken, valamint jelentkezhetnek a tünetek az ujjbegyeken és az ujjakon is.

Sajnos egyes esetekben a dolog odáig fajulhat, hogy ekcémát előidéző tünetek és bőrhámlás is jelentkezik. A végeredmény és a kezelés folyamata természetesen nem meglepő: a körmök kezelése vagy az új műkörmök felrakása is kellemetlen élménnyé válik ilyen helyzetben.

Ráadásul hiába olyan csodásak a műkörmök, ilyen esetben az azonos anyagokkal való további munkálatokkal a helyzet egyre kellemetlenebbé fog válni.

Mit tehetünk az ehhez hasonló helyzetekben?

Az első és legfontosabb teendő az allergiás reakciót okozó anyagok eltávolítása az érintett területről. Ezután érdemes megvárni, hogy a reakciók csillapodjanak, még akkor is, ha addig nélkülöznünk kell a tökéletes műkörmöket.

Egy olyan területen, amelyen éppen aktívan zajló allergiás tünetek jelentkeznek, esetenként olyan dolgok is gondot okozhatnak, amik egyébként nem járnának kellemetlenségekkel. Ilyenkor gyakorlatilag eldönthetetlenné válik, hogy az újonnan használt anyagok okoznak-e problémát vagy még a korábbi anyag által okozott rendellenességek nem múltak el teljesen.

Ha már megszűntek a kellemetlen tünetek, akkor a legfontosabb feladat az lesz, hogy megtaláljuk azokat az alapanyagokat, amelyek megfelelnek az allergiások számára is.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő alapanyagokat?

A Silcare - Műköröm Webáruház termékei jó kiindulási alapot jelentenek a választáshoz. A Silcare termékek ugyanis többnyire mentesek azoktól a savas összetevőktől, amelyek a legtöbb allergiás reakciókért felelősek. Ilyen például az akrilsav és a metakrilsav is. A felhasznált adalékanyagok listáját azonban mindig ellenőrizd a biztonság érdekében!

Ha ennél is biztosabbra szeretnél menni, akkor olyan termékeket is választhatsz, amelyek hypoallergének, ilyenek például a Ruscona márka alapanyagai. Ezek segítenek elkerülni az allergiás reakciókat, hogy valóban ne legyen más teendőd, csak az, hogy élvezd a gyönyörű műkörmeidet.


 

Kommentek

h i r d e t é s