h i r d e t é s

Elveszítette a többségét Püspökladányban a Fidesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elveszítette a többségét Püspökladányban a Fidesz

2019. július 11. - 13:14

 

Időközi önkormányzati választást tartottak, miután két választókerület képviselője is lemondott tisztségéről. - írja a nepszava.hu.

Forrás: civishir.hu

A Hajdú-Bihar megyei Püspökladányban vasárnap két egyéni választókerületben – az 5-ösben és a 7-esben – is időközi választást tartottak, miután mindkét választókerület képviselője lemondott tisztségéről. Az 5-ös választókerületben hat, a 7-es választókerületben három független jelölt indult, a két névjegyzékben mintegy háromezer választópolgár szerepelt.

A Jobbik közleményéből kiderül, hogy

  • az 5-ös választókerületben Borsos László, a Jobbik korábbi önkormányzati képviselője nyert, a szavazatok több, mint 40 százalékával. Borsost a Jobbik mellett két egyesület is támogatta. A vert mezőnyben szerepel a Fidesz egykori helyi alelnöke és képviselője, Dienes Zoltán is. 
  • a 7-es választókerületben a szintén Jobbik és civil támogatással induló független jelölt, Varga Zoltán győzött, aki a szavazatok 73 százalékát nyerte el. Ebben a körzetben utolsó helyen végzett a Fidesz jelenlegi püspökladányi alelnöke, Szabó János a szavazatok alig több, mint 10 százalékával.

Ezzel a Fidesz elveszítette a többségét a helyi képviselő-testületben. Püspökladányban is bebizonyosodott, hogy hiteles ellenzéki jelöltekkel legyőzhető a kormánypárt

– hangsúlyozta a párt.

nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s