h i r d e t é s

Ennél tényleg nincs lejjebb: purhabot nyomtak a védett gyurgyalagok fészkeibe

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ennél tényleg nincs lejjebb: purhabot nyomtak a védett gyurgyalagok fészkeibe

2018. május 23. - 20:00

 

Lakossági bejelentésre vonultak ki a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei szerdán Győr-Ménfőcsanakra, ahol döbbenetes látvány fogadta őket. - írja a delmagyar.hu.

Forrás: delmagyar.hu/kisalfold.hu

A Kisalföld írta meg: lakossági bejelentés érkezett szerdán a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóságához, ez alapján vonultak ki az igazgatóság szakemberei Győr-Ménfőcsanakra, ahol azzal szembesültek, hogy egy löszfalban több tucatnyi lyukba purhabot fújtak ismeretlenek – az ott fészkelő gyurgyalagok üregeibe.

Forrás: 444.hu

Első körben 34 kézzel betapasztott üreget és 33 purhabbal „kifújtat" számoltak, de később kiderült: sok helyen a kézzel betapasztott lyukak mögött is ilyen töltőanyagot nyomtak az üregbe.

Forrás: delmagyar.hu/kisalfold.hu

A szakemberek értesítették a rendőrséget, akik helyszíneltek a családi házas övezet végén lévő dombtetőn, hiszen a madarak elpusztítása, és a fészkelőhelyük súlyos károsítása is bűncselekmény.

Másfél méter hosszú endoszkóppal vizsgálták a purhabtól megszabadított üregeket, és három elpusztult madarat találtak: kettő közülük a lyukban fulladt meg. Az egyik megpróbált egy oldaljáratot vájni, de még 30 centiméter hiányzott a sikerhez: sajnos nem élte túl.

További részleteket és fotókat a kisalfold.hu-n találnak.

delmagyar.hu


 

h i r d e t é s