h i r d e t é s

Érmét bocsájtott ki a 175 éve született Benczúr Gyula emlékére az MNB

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Érmét bocsájtott ki a 175 éve született Benczúr Gyula emlékére az MNB

2019. január 28. - 15:58

 

Tízezer forint névértékű ezüst és kétezer forint névértékű színesfém emlékérmét bocsátott ki Benczúr Gyula születésének 175. évfordulója alkalmából hétfőn a Magyar Nemzeti Bank (MNB), az érméket a Magyar Nemzeti Galériában mutatták be.

Budapest, 2019. január 28. A Benczúr Gyula születésének 175. évfordulója tiszteletére készült tízezer forint névértékű ezüst emlékérme hátoldala a hivatalos kibocsátási ünnepségen a Magyar Nemzeti Galériában 2019. január 28-án. - MTI/Szigetváry Zsolt

Ebben az emlékéremben benne van egy tárgy muzealizálásának folyamata, hiszen megmutatkozik benne a múzeum egy kiemelt műtárgyának az élete, jelentősége is - emelte ki Vígh Annamária, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgató-helyettese a kibocsájtás alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Kandrács Csaba, az MNB ügyvezető igazgatója felidézte, hogy a bank 1968 óta rendszeresen bocsájt ki fontos történelmi, kulturális, vagy sportesemények tiszteletére és annak rangját emelve emlékérmeket. A kiadott darab az 1976-ban elindult, a magyar képzőművészet kiemelkedő alakjairól megemlékező sorozat része. (MTI)


Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

h i r d e t é s