h i r d e t é s

Erős az idei mezőny: vajon ki kapja idén a Laposföld-díjat?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Erős az idei mezőny: vajon ki kapja idén a Laposföld-díjat?

2021. április 15. - 12:35

 

Schobert Norbi, Gődény György és Kásler Miklós is a díj várományosai között

Április 23-án fedi majd fel a Szkeptikus Társaság, kinek ítéli oda az idei évben a Laposföld-díjat. Plot twist: a Magyar Laposföld Társaság elnöke nincs a finalisták között.

A Szkeptikus Társaság nemrég nyilvános szavazásra bocsátotta a kérdést, ki kerüljön bele abba a kosárba, melyből kiválasztják a Laposföld-díj idei nyertesét. A leginkább az IgNobel-díjhoz hasonlítható jutalom jelöltjeinek névsorát április 1-jén tették közzé, a két héten át tartó voksolás után pedig kialakult a döntős mezőny.

A társaság közleménye szerint a finalisták közé nem került be Székely Sándor, a Magyar Laposföld Társaság elnöke, amit annak tudnak be, hogy a koronavírus-járvány elvitte a fókuszt a laposföld-hívőkről.

Az elmúlt két hétben beérkezett szavazatok alapján az alábbi személyek kerültek a döntőbe. A társaság mindenki esetében megindokolta, milyen munkásságáért terjeszthető fel az elismerésre.

Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József, az "Orvosok a tisztánlátásért" szervezet prominensei "A koronavírus-járvány ideje alatt széles körben kifejtett tudományellenes és népbutító tevékenységükért, illetve a vírusbagatellizáló, járványrelativizáló áltudományos gondolatok veszélyes terjedésében játszott kiemelkedő szerepükért."

Szendi Gábor "A tudomány megállapításainak következetes félremagyarázásáért, valamint a saját üzletének és termékének propagálásáért a Covid-világjárvány teremtette helyzetet kihasználva." Kásler Miklós, a Magyarságkutató Intézet elnöke és Baltavári Tamás író-rendező, a Történelmi Animációs Egyesület elnöke

Korszakalkotó – sőt újraalkotó – tettükért, a pozsonyi csatáról készült történelemhamisító, tárgyi tévedésekkel tűzdelt, alacsony színvonalú végtermék elkészítéséért, mellyel sikerült nekik egy valóban jelentős történelmi eseményt, össztársadalmi szinten, a kaotikus tévhitek posványának jelentős mélységébe taszítani.

Schobert Norbi, "A nemzet biokémikusa"

"A fonálférgek evolúciója terén végzett felülmúlhatatlan kutatási eredményeiért, a miazma-elmélet feltámasztásáért, valamint a szerves molekulák megismerése és a maszkviselés kapcsán folytatott fáradhatatlan önképző és nép(félre)nevelő tevékenységéért."

Varga "C-peptid" Gábor

"A Covid-világjárvány idején promotált csodatévő termékei révén a Gazdasági Versenyhivatallal folytatott hősies küzdelméért, valamint a valódi gyógymódok helyett hiú ábrándokkal való sikeres kereskedésért."

A jelöltekre a társaság elnöksége adja majd el a szavazatát, hogy kiderüljön, ki kapja közülük az elismerést. A Laposföld-díj nyertesének nevét 2021. áprilsi 23-án 17 órakor árulja majd el a társaság, majd virtuális formában át is adják a kitüntetést. Az érdeklődők a Facebookon követhetik majd az élőben zajló eseményt. (hvg.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s