fbpx Érthetetlenül alacsonyan szállt egy magyar repülő Ausztriában, két Eurofighter kísérte ki | CIVILHETES

h i r d e t é s

Érthetetlenül alacsonyan szállt egy magyar repülő Ausztriában, két Eurofighter kísérte ki

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Érthetetlenül alacsonyan szállt egy magyar repülő Ausztriában, két Eurofighter kísérte ki

2021. szeptember 10. - 18:42

 

Magyar felségjelű katonai repülő sértette meg súlyosan Ausztria légterét

Forrás: Aero

Eddig ismeretlen okból ezer méteres magasságra süllyedt a C–17-es teherszállító. Osztrák vadászgépek kísérték ki azt a magyar felségjelű C–17-es teherszállító NATO-gépet, amely péntek reggel a berepülési engedéllyel hatolt be az osztrák légtérbe, ám az előírt 10-11 ezer méteres magasság helyett valamiért 1000 méterre süllyedt le a Felső-Ausztria nyugati részén, a Salzkammergut régióban található Attersee fölött – írja a Die Presse cikke alapján a Telex.

Michael Bauer, az osztrák védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a gépet az incidens után két Eurofighter kísérte ki az ország légteréből. Azt mondta, ilyen komoly eltérést sosem láttak még az előírt repülési magasságtól.

Bauer szerint ez komoly biztonsági kockázatot jelentett, mint mondta, nagyjából egy, az autópályán a forgalommal szemben haladó autóhoz hasonlítható, amit a magyar gép csinált. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért repült ilyen alacsonyan a gép pilótája, az azonban Bauer szavai alapján valószínűnek tűnik, hogy az incidensnek lesznek diplomáciai következményei. (Infostart)


 

h i r d e t é s

Kommentek