h i r d e t é s

Esősre és szelesre fordul az idő, de továbbra is tavaszi a hőmérséklet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Esősre és szelesre fordul az idő, de továbbra is tavaszi a hőmérséklet

2019. december 21. - 06:10

 

A hétvégén időjárási-frontok teszik változatossá az időjárást. A hőmérséklet értékei továbbra is az átlagos felett alakulnak. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, szórványosan várható eső, záporeső. 

Délután borult lesz az ég, országszerte számítani kell esőre. A déli szél megerősödik, a délutáni csúcsértékek 9, 15 fok között alakulnak. 

Vasárnap délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég, délnyugat felől újabb csapadékrendszer érkezik. Délután folytatódik a felhős, többfelé esős idő. Változó irányú szél lesz. 9, 14 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfront érkezik térségünkbe. Az arra érzékenyek görcsös panaszokat tapasztalhatnak, a szívbetegek állapota romolhat. - írja a meteoklinika.hu

A keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat, vérnyomás-ingadozás és mellkasi fájdalom jelentkezhet. Az idősek és szívbetegek különösen veszélyeztetettek, megnő az infarktus kialakulásának kockázata. A megerősödő déli szél fokozhatja a tüneteket, emellett ingerlékennyé és nyugtalanná válhat. Fejfájásának enyhítése érdekében már a reggeli óráktól figyeljen a fokozott folyadékfogyasztásra és próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket. A változékony időben fontos áttérni kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon minél több zöldséget és gyümölcsöt, ezzel immunrendszerét is tartósan megerősítheti.

Az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, az esős, szeles időben csökken a hő- és komfortérzet. Az enyhe idő ellenére ajánlott az évszaknak megfelelő réteges és vastag öltözet.  

A közlekedést erős oldalszél és a csapadék nehezítheti: nagymértékben csökkenhet a menetstabilitás és csúszóssá válhat az útburkolat. Az utakon türelmetlen és ingerlékeny sofőrök növelhetik a balesetveszélyt, és a csapadék hatására nedvessé váló útburkolat miatt jelentősen megnő a féktáv, vezessen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s