h i r d e t é s

Esőt hoznak a felhők, kissé hűvösebb, szeles nappal készült a hét eleje

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Esőt hoznak a felhők, kissé hűvösebb, szeles nappal készült a hét eleje

2019. február 11. - 06:06

 

Hétfőn erős hidegfront érkezik csapadékkal! A következő napokon már hűvösebb lesz. - írja az Időjárás.hu

Illusztráció: MTI Fotó: Varga György

Hétfőn délelőtt a borult ég mellett sokfelé várható eső, helyenként havas eső.  Délután eleinte sokfelé várható eső, néhol havas eső, majd északnyugat felől egyre inkább megszűnik a csapadék. Erős lesz az északnyugati szél. 3, 8 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Hétfőn erős hidegfront érkezik térségünkbe. Az arra érzékenyek görcsös panaszokat tapasztalhatnak, a szívbetegek állapota romolhat. - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn észak, északnyugat felől markáns hidegfront érkezik térségünkbe. A gyorsan mozgó hidegfront hatására országszerte jelentkezhetnek görcsös panaszok: amennyiben frontérzékeny, görcsös fejfájást, izom-és hasi görcsöt tapasztalhat. A keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat, vérnyomás-ingadozás és mellkasi fájdalom jelentkezhet. 

A Dunántúlon a megerősödő, időnként viharossá fokozódó szél fokozhatja a tüneteket, emellett ingerlékennyé és nyugtalanná válhat. Fejfájásának enyhítése érdekében már a reggeli óráktól ajánlott sok folyadékot fogyasztani és kerülni a stresszes helyzeteket. A változékony időben fontos áttérni kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon minél több zöldséget és gyümölcsöt, ezzel immunrendszerét is tartósan megerősítheti.

Az időjárás a nap legnagyobb részében nem kedvez a szabadtéri programoknak, az esős, szeles időben csökken a hő- és komfortérzet. Az esti órákra északkelet felőle egyre inkább megszűnik a csapadék, a Tiszántúlon marad legtovább csapadékos az idő.

A közlekedést erős és viharos oldalszél nehezítheti, nagymértékben csökkenhet a menetstabilitás. Az utakon türelmetlen és ingerlékeny sofőrök növelhetik a balesetveszélyt, és a csapadék hatására nedvessé váló útburkolat miatt jelentősen megnövekszik a féktáv, vezessen fokozott figyelemmel!

Vezető tünetek a mai napon: szívpanaszok, görcsös panaszok.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s