fbpx Exit poll a német választásokról: a szociáldemokraták győztek 26 százalékkal | CIVILHETES

h i r d e t é s

Exit poll a német választásokról: a szociáldemokraták győztek 26 százalékkal

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Exit poll a német választásokról: a szociáldemokraták győztek 26 százalékkal

2021. szeptember 26. - 19:12

 

Fej-fej mellett a szociáldemokraták és a kereszténydemokraták Németországban

Olaf Scholz, Annalena Baerbock és Armin Laschet a szociáldemokraták, a Zöldek illetve a CDU/CSU listavezetője - Forrás: AP

Fordulatos kampány után a választás napja előtti utolsó közvéleménykutatás szerint szinte fej-fej mellett van a jelenleg koalíciót alkotó konzervatív CDU-CSU pártszövetség és a német szociáldemokrata párt (SDP). A negyedik helyért pedig a liberális FDP és a bevándorlásellenes AfD van versenyben.

Este 6-kor hozzák nyilvánosságra az exit pollok eredményeit, melyekből már biztosabb képet alkothatunk arról, hogy melyik párt nyeri a német választásokat.

Angela Merkel német kancellár 16 év után búcsúzik, de hétfőn még be kell majd mennie dolgozni, akár hónapokig maradhat még ügyvivő kormányfő, ha elhúzódnak a koalíciós tárgyalások.

A ZDF előrejelzése szerint 2 százalékos különbséggel nyert a német szociáldemokrata párt (SDP 26 %), a második a CDU/CSU 24 százalékkal, a Zöldek eredménye 14,5 %. A szintén német ARD ezzel szemben 25-25 százalékos előrejelzést tett közzé szintén az exit pollok alapján. (Euronews)


 

Kommentek

h i r d e t é s