fbpx Ezekben a hazai városokban fog berobbanni a koronavírus-járvány | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ezekben a hazai városokban fog berobbanni a koronavírus-járvány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ezekben a hazai városokban fog berobbanni a koronavírus-járvány

2020. szeptember 23. - 15:52

 

Közzétette a Nemzeti Népegészségügyi Központ a 38. heti szennyvízminta-vizsgálatok eredményeit, melyek alapján kiderült, elsősorban a nyugat-magyarországi városokban várható a vírusfertőzöttek nagyobb mértékű növekedése.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Mint ahogyan azt már több szakértő is hangsúlyozta, a koronavírus-fertőzöttek tendenciáinak alakulásában nagy segítséget nyújtanak a szennyvízminta-vizsgálatok, ugyanis azokkal 4-10 nappal előre lehet jelezni, ha egy adott helyszínen meg fog emelkedni az esetszám.

Ilyen esetekben a koronavírus ökökítőanyagának meglétét vizsgálják a mintákban, valamint annak koncentrációját, hogy a tendenciáról tisztább képet lehessen kapni. Ezek alapján Magyarországon egyértelműen látszódik, hogy legfőképpen Nyugat-Magyarországon várható a járvány kisebb-nagyobb mértékű berobbanása.

"Szombathelyen, Zalaegerszegen, Veszprémben, Kaposváron, Szekszárdon, Pécsett, Békéscsabán és Egerben is növekvő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében"– írta az NNK.

Az NNK hozzáteszi, az általuk elvégzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok is mutatják, hogy nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s