h i r d e t é s

Ezeket kérik a magyar postás szakszervezetek a koronavírusra való tekintettel

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Ezeket kérik a magyar postás szakszervezetek a koronavírusra való tekintettel

2021. február 25. - 07:05

 

Kiderült, hogy a magyar postás szakszervezetek 100%-os táppénzt kérnek a munkavégzés közben megfertőződött kollégáiknak a koronavírus idején.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

A foglalkozási megbetegedés szabályai szerinti 100 százalékos táppénzt javasol a munkavégzés közben koronavírussal megfertőződött és a kényszerkarantén miatt távol maradó munkatársak számára a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége (POFÉSZ) és a Kézbesítők Szakszervezete (KÉSZ), ennek érdekében levélben fordultak a kormányhoz – közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a szakszervezetek azt is kérik, hogy a közvetlen ügyfélforgalomban dolgozó kollégáknak legyen prioritásuk, és hamarabb kapják meg a védőoltást, ezzel is hozzájárulva a forgalom zavartalan ellátásához.

A levélben rámutatnak, hogy miközben a postások közül sokan fokozottan ki vannak téve a koronavírus-fertőzés veszélyének, a munkatársak a mostani nehéz időkben is példamutatóan látják el a közfeladatukat, zökkenőmentesen kiszolgálják az ügyfeleket. A két szakszervezetnek mintegy 2500 tagja van. (MTI) / liner.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s