h i r d e t é s

Féktelenül terjed a koronavírus a Diamond Princess hajó fedélzetén

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Féktelenül terjed a koronavírus a Diamond Princess hajó fedélzetén

2020. február 16. - 06:32

 

Egy nap alatt 70 új fertőzött a Diamond Princess óceánjárón.

Forrás: Livemint

Megállíthatatlannak tűnik a Covid-19 járványt okozó koronavírus terjedése a Jokohamánál vesztegzár alá helyezett Diamond Princess tengerjárón, amelyen a japán egészségügyi miniszter vasárnapi bejelentése szerint 70 új fertőzöttet regisztráltak az előző naphoz képest.

A jelen pillanatig 1219 ember szűrését végeztük el, és 355 esetben lett a lelet pozitív

– jelentette be Kato Katszunobo az NHK japán közszolgálati televízió reggeli műsorában, hozzátéve, hogy közülük 73 ember tünetmentes.

A hajó fedélzetén 3700 utas és dolgozó tartózkodik. A tengerjárót azt követően vonták karantén alá, hogy egy Hongkongban kiszálló utasról kiderült: elkapta a vírust. Azóta a hajón egyre több a fertőzött, őket külön erre a célra kirendelt kórházakba viszik Japánban.

Közben Kínában harmadik napja csökken az új megbetegedések száma. Szombaton 2009 új beteget jegyeztek fel, amivel az összes fertőzött száma 68 500-ra emelkedett. Szombaton 142 ember halt bele a betegségbe, így az összes halálos áldozat száma 1665-re nőtt. A gyógyultak száma 9419-re emelkedett. A járvány Kínában továbbra is a kórokozó kiindulópontjának számító Hupej tartományban terjed a leginkább. (24.hu)


 

h i r d e t é s