h i r d e t é s

Felhívás a pedagógusokhoz: Ne féljetek! Legyetek a példaképeink!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Felhívás a pedagógusokhoz: Ne féljetek! Legyetek a példaképeink!

2019. április 12. - 19:03

A Szülői Hang Közösség teljes mértékben egyetért a budaörsi köznevelési intézmények dolgozói által megfogalmazott levélben foglaltakkal.

A kép illusztráció!

Támogatjuk azt a követelést, hogy az állam rendezze a pedagógusok és a nevelést segítő dolgozók bérét, hogy a gyermekeink neveléséért felelős emberek megkapják a munkájuk jelentőségéhez méltó anyagi megbecsülést.

Csatlakozunk a levélben foglalt azon követeléshez is, hogy az állam a lehető legrövidebb időn belül kezdjen érdemi egyeztetést a valódi szereplőkkel az oktatásügy összes kérdéséről.

Az utóbbi napokban-hetekben a tankönyvrendelés és a tanárok véleménynyilvánításának kapcsán több esetben is megtörtént, hogy a minisztérium és a tankerületek burkolt vagy nyílt fenyegetést fogalmaztak meg azokkal a tanárokkal szemben, akik kiálltak a pedagógusi szabadság, például a szabad tankönyvválasztás mellett.

A Szülői Hang Közösség tisztelettel tekint a budaörsi oktatási dolgozókra bátor kiállásukért.

A megfélemlítés ellen egyetlen módon lehet fellépni: úgy, hogy kinyilvánítjuk, hogy nem hunyászkodunk meg, nem hajlunk meg a politikai nyomás előtt, hanem összefogva, közösen mondunk nemet a hatalom minden diktatórikus megnyilvánulására.

Ezért azt kérjük minden magyar iskola pedagógusát és technikai dolgozóit, hogy álljanak ki magukért és a gyermekeinkért, a nemzet demokratikus jövője érdekében mutassanak példát polgári önbecsülésből és felelősségvállalásból, és – aláírásukkal is megerősítve – csatlakozzanak a budaörsiek felhívásához.

Egyúttal arra kérünk minden szülőt, hogy erkölcsileg és a felhívásunk megosztásával is támogassák az oktatómunka megbecsüléséért, a tanítás és a tanári véleménynyilvánítás szabadságáért, végső soron a gyermekeink és mindannyiunk jövőjéért kiálló pedagógust és nevelést segítő dolgozót.

Szülői Hang Közösség 

A Szülői Hang Közösséget az oktatási kérdések iránt érdeklődő önkéntes szülők hozták létre. Oktatási rendszerünk gyermekközpontú, szakmai alapokon nyugvó megújítására törekszünk, és aktív részvételünkkel képviseljük a szülői szempontokat a közoktatást érintő témákban.