h i r d e t é s

Felhős nap vár ma ránk, néhol esővel fűszerezve

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felhős nap vár ma ránk, néhol esővel fűszerezve

2019. március 13. - 06:12

 

Szerdán délelőtt erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, elszórtan kisebb eső, zápor is lehet. - írja az Időjárás.hu.

Délután erősen felhős, borult lesz az ég, elszórtan alakul ki kisebb eső, zápor. Élénk lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán változékonyság uralja az időjárást, sokfelé jelentkezhetnek kettősfronti tünetek is. - írja a meteoklinika.hu

Továbbra sem pihenhet a szervezetünk. A pollenszint viszont tovább csökken, javul az allergiahelyzet. 

Szerdán az erősen változékony, sokfelé borult, csapadékos időben kettősfronti hatás érvényesül, intenzívebben a dunántúli területeken. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek akár a hideg-, akár a melegfrontra érzékeny. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat. Ha érintett, akkor a kiegyensúlyozott napirend is oldhatja a zavarokat, de ez csak néhány órára jelenhet megoldást.

A csapadékos időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, reggel tornáztassa át egy kicsit az érintett területeket. Keleten fülledtség is ronthatja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni.

Ne terhelje feleslegesen az emésztőrendszerét se! Egyen inkább naponta többször, de kisebb adagokat, és ez is álljon könnyű fogásokból. Kerülje a túl zsíros és fűszeres, valamint a puffasztó ételeket is – válassza a csirkét, halat helyettük. A tavaszi zöldségek magas vitamintartalommal bírnak, fogyasztásukkal immunrendszerét is erősítheti, amire most ismét szükség van.

A csapadék és a változékony idő jót tesz az allergiásoknak, jelentősen csökken a pollenterhelés. Jelentős romlás sem várható még ebben egy ideig.

A közlekedést többfelé nehezíthetik esőtől záporoktól nedvessé váló útszakaszok, amik területén jelentősen megnövekszik a féktáv. Tartson nagyobb követési távolságot, illetve vezessen a megszokottnál is lassabban, óvatosabban, hiszen egy-egy intenzívebb csapadékgócban a látástávolság is hirtelen lecsökkenhet. Többfelé erős szél rontja a menetstabilitást, és a reflexidő is megnyúlik.

Mit tehetek, ha a felsorolt panaszokat tapasztalom? Akinek enyhe tünetei vannak fogyasszon zöldteát. 

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s