h i r d e t é s

Felül kell vizsgálni a származás alapján kirekesztő Magyar Cserkészszövetség állami és EU-s támogatásait!

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Felül kell vizsgálni a származás alapján kirekesztő Magyar Cserkészszövetség állami és EU-s támogatásait!

2018. július 12. - 19:00

 

Sajtóhírek szerint hiába fizetett be több hátrányos helyzetű roma fiatalt a Dr. Ámbédkar iskola a Magyar Cserkésszszövetség táboraiba, ők nem engedték őket táborozni, mert "sem származásuk, sem hitük alapján nem illenek a magyar keresztény cserkészek közé".

Illusztráció: nepszava.hu

A Demokratikus Koalíció szerint a kormánynak felül kell vizsgálnia a származás alapján kirekesztő Magyar Cserkészszövetség állami és EU-s támogatásait! Miért támogatnának a magyar és európai adófizetők egy olyan szervezetet, amely táborozni akaró gyerekeket büntet a származásuk alapján?

Egy gyerek nem tehet arról, hogy hova születik, nem tehet arról, hogy kik a szülei, nem tehet arról, hogy milyen bőrszínnel jött a világra.

Egy gyerek csak táborozni akar, barátokat szerezni, tartozni egy közösséghez - mint minden normális ember. A DK szerint a kormánynak felül kell vizsgálnia a Magyar Cserkészszövetség támogatásait, mielőtt az Európai Unió fogja vizsgálni, hogy támogatható-e európai pénzből egy gyerekeket a származásuk alapján kirekesztő szervezet.

Arató Gergely
országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes
DK

os.mti.hu


 

h i r d e t é s