h i r d e t é s

Festékkel dobálták meg a Csongrád Megyei Főügyészség épületét

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Festékkel dobálták meg a Csongrád Megyei Főügyészség épületét

2018. március 25. - 06:38

 

A Legfőbb Ügyészség szerint ez támadás az igazságszolgáltatás ellen

Festékkel dobálták meg a Csongrád Megyei Főügyészég épületét - Forrás: Debreceni Nap

Az igazságszolgáltatás - mint a jogállam egyik legfontosabb alappillére - elleni támadás a Csongrád Megyei Főügyészség épületének festékkel történő megdobálása - közölte az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében a Legfőbb Ügyészség.

A Csongrád Megyei Főügyészég épületét szombaton azt követően rongálták meg, hogy Szegeden a belvárosban tüntetést tartottak Czeglédy Csaba mellett.

A közleményben hangsúlyozzák: "az úgynevezett Czeglédy-ügyben visszatérően megfogalmazott - az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat megingatni törekvő, minden alapot nélkülöző, és most már a verbális mellett fizikai erőszakba is átcsapó - közéleti megnyilvánulásokat visszautasítva, ezúton is felhívjuk a figyelmet arra a körülményre, hogy az ügyészség által kialakított jogi álláspontot mind az első, mind a másodfokú bíróság osztotta." 

Hozzátették: a kérdés közjogi vetületében pedig az NVB, a Kúria és az Alkotmánybíróság is az ügyészségével azonos álláspontra helyezkedett. 

A Csongrád Megyei Főügyészség az e héten kiadott sajtóközleményében tételesen cáfolta a Czeglédy-ügyben megfogalmazott, alaptalan állításokat, melyek az ugyeszseg.hu oldalon olvashatók. (MTI)

UPDATE (2018. március 25 15:59)

Őrizetbe vették az ügyészég épületét megdobáló szegedi férfit

Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki szombaton megdobálta a Csongrád Megyei Főügyészség épületének falát - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Huber Krisztán közölte, a megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövető szombaton, nem sokkal 18 óra előtt öt alkalommal rózsaszín anyagot tartalmazó zacskókkal dobta meg a Csongrád Megyei Főügyészség épületét, amelyekkel annak falát beszennyezte.

A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító 48 éves helybeli férfit a szegedi rendőrök néhány órán belül azonosították, elfogták, majd garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Tőle az elkövetéskor viselt ruházatot, valamint rózsaszín anyagot tartalmazó zacskókat foglaltak le - tette hozzá a főhadnagy.

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói kezdeményezik a férfi előzetes letartóztatását.

Az incidens azt követően történt, hogy a Szegedi Törvényszék előtt demonstrációt tartottak Tüntetés Szegeden Czeglédy Csaba mellett, az ügyészség visszaélései ellen címmel. A legnagyobb közösségi oldalon az eseménynél az egyik hozzászóló meg is osztott egy fotót a főügyészség összefestékezett homlokzatáról.

A Legfőbb Ügyészség közleményében az igazságszolgáltatás - mint a jogállam egyik legfontosabb alappillére - elleni támadásnak minősítette a történteket.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben. Független képviselőjelöltként indul a Vas megyei 1-es számú választókerületben az országgyűlési választásokon. (MTI)


 

h i r d e t é s