h i r d e t é s

Festészeti kiállítást hozna létre Felcsúton Mészáros fociakadémiája

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Festészeti kiállítást hozna létre Felcsúton Mészáros fociakadémiája

2019. április 17. - 12:30

 

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány 25 millió forintot ajánlott fel a felcsúti önkormányzatnak, hogy kiállítást nyisson Kokas Ignác műveiből. - írja a nepszava.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Illyés Tibor

Az önkormányzatot maga Mészáros Lőrinc kereste meg az ötlettel, miszerint tárlatot tartana a váli származású neves művész hagyatékából. Szerinte a kiállítás

a fociakadémián tanuló  fiatalok szellemi nevelését segítené elő

 - írja az mfor.hu.

A Kokas-bemutató a váli Ürményi-kastély felső szintjére került volna, ám Mészáros egy évek óta üresen álló, lakóházat javasolt,

amely Fő utca 125. szám alatt található Felcsúton. A polgármester szakvéleményt kért arról, hogy felújítani vagy újjáépíteni lenne-e jobb a házat, eszerint bár az épület statikailag elfogadható állapotban van, belső kialakítása nem optimális egy kiállításhoz, és energetikai szempontból is gyenge besorolású, így egy új épület felhúzása olcsóbb lenne. 

Ezek alapján a képviselőtestület minden valószínűséggel az épület újjáépítése mellett döntött – ám erről biztos információt a múlt csütörtöki ülés jegyzőkönyvének nyilvánossá válása után lehet majd tudni.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s