h i r d e t é s

Fidesz közelieké lehet a portaszolgálat és a takarítás a debreceni intézményekben?

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Fidesz közelieké lehet a portaszolgálat és a takarítás a debreceni intézményekben?

2016. március 17. - 18:39
0 komment

 

Már a DIM-et is átszervezik, avagy csókosoké lesz a portaszolgálat és a takarítás a debreceni intézményekben is? - tette fel a kérdést Huszka Imre.

Debrecen Városháza - Fotó: infopoly.info

MSZP Hajdú-Bihar Megyei Területi Szövetség elnöke sajtóközleményében többek között ezt a kérdést tette fel.


A Fidesz 18 éve uralja Debrecent. Talán nem véletlen, hogy a városban sokan korrupciót gyanítanak egyes közbeszerzési pályázatok, átszervezések eredményeit megismerve, az ismétlődő győztesek kételyeket fogalmaznak meg az itt élők körében. Biztosan csak a véletlen műve lehet, ha a város lakói a Mr. 20 százalékot hallják, szinte kivétel nélkül ugyanarra a személyre gondolnak. A Magyar Szocialista Párt megyei szervezete választ vár a debreceni városvezetéstől, személyesen Papp László polgármester úrtól kérdéseire. Amennyiben nem kapunk megnyugtató válaszokat, közérdekű adatigényléssel fordulunk Papp László úrhoz. Azt gondoljuk, a városban élők joggal várják el, hogy a közpénzek elköltésének útja áttekinthető legyen, a korrupciónak még csak a halvány gyanúja sem merülhessen fel. Ezen pedig csakis a teljes körű nyilvánosság segíthet! 

A Debreceni Intézményműködtető Központ (továbbiakban: DIM) megalakulása óta nem az iskolákat szolgálja, hanem uralkodik rajtuk. Átszervezés címen megszüntette az egyes intézményekben meglévő karbantartó-takarító közösségeket, asztalosból portást, portásból takarítót kreált, ésszerűsítés címen felforgatta az élelmezés-szervezőket. A mindennapi működéshez szükséges apróbb dolgok beszerzésére, kijavítására (zárak, kilincsek, csapok, WC tetők, égők, fénycsövek stb.) heteket kell várni. A könnyen bérbe adható területekre azonnal lecsapott és a haveroknak lett kiadva (tornatermek), a bérlők által okozott károk kijavítása hónapokat vesz igénybe. Vezetése alkalmatlan a feladat ellátására, fogalma sincs arról, hogyan kell egy iskolát működtetni. Működése kapcsán a legutolsó szempont – ha szempont egyáltalán – az iskolák segítése.Vajon mi az oka annak, hogy Papp László polgármester úr nem reagál ezekre a felvetésekre? Már felszólítottuk a DIM vezetőjének a leváltására, reakció nincs. Vagy nagyon elégedett a semmivel, vagy nincs ideje, vagy nem érdekli polgármester urat, hogy mi folyik a város oktatási intézményeiben. ,,Elegánsan" úgy tesz, mintha neki ahhoz, ami most történik a közoktatás területén semmi köze. Furcsa, hogy nem szólal meg az oktatásról, ugyanúgy, mint ahogyan arra sem válaszolt, hogy volt-e pénze a Quaestorban, és ha igen, azt kivette-e a csőd bejelentése előtti napokban. 

Kérdéseink:

  1. Megfelel-e a valóságnak, hogy a DIM-hez tartozó intézmények portaszolgálatát illetve takarítását-karbantartását kiszervezik? 
  2. Készült-e ezzel kapcsolatban bármilyen hatástanulmány, gazdasági számítás, beszéltek-e az érintettekkel?
  3. Megfelel-e a valóságnak, hogy a polgármester úr ezzel kapcsolatban tárgyalt a Tömb 2002 Kft-vel és a Pannon Guard Zrt-vel? 
  4. Megfelel-e a valóságnak, hogy a polgármester úr ügyvédi irodája ugyanabban az épületben van, amelyikben a Pannon Guard irodája? 
  5. Vizsgálta Debrecen város fideszes városvezetése, hogy a MODEM-ből eltűnt két értékes festmény őrzését a Pannon Guard megfelelően látta-e el? 
  6. Milyen vizsgálat alapján győződött meg a város vezetése arról, mielőtt közpénzből kifizették a 134 millió forintot a képek tulajdonosának, hogy a biztonsági rendszer megfelelő volt-e? 
  7. Életszerű-e, hogy két festményt egy ,,jól” őrzött épületből csak úgy elvihetnek ismeretlenek? 
  8. Nem gondolja-e Papp László polgármester úr, hogy ő és munkatársai nem jó gazda módjára jártak el akkor, amikor a város megtérítette a festmények árát, anélkül, hogy a valódi felelősség megállapítására sor került? 
  9. A TÖMB 2002 Kft 2010 utáni üzleti sikereiben milyen szerepe volt és van a Fidesz megyei országgyűlési képviselőinek, illetve a megyei közgyűlés korábbi elnökének a jelenlegi megyei kormányhivatal vezetőjének? 
  10. Csak a véletlen műve, hogy a cég sorban nyerte el az elsősorban a kulturális területhez tartozó zsíros megbízásokat a fővárosban, illetve korábban a megyei közgyűlés később a megyei kormányhivatal által kiírt pályázatokon is jobbnál jobb megbízásokat nyert el, esetenként egyedüli indulóként?

 

Tisztelettel: 

Huszka Imre
az MSZP Hajdú-Bihar Megyei Területi Szövetsége elnöke


 

h i r d e t é s