h i r d e t é s

Frissítette a NAV a feketező munkaadók listáját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Frissítette a NAV a feketező munkaadók listáját

2019. május 05. - 11:43

 

Esztergomiak is szerepelnek a listán.

Az állami adó- és vámhatóság a honlapján a be nem jelentett foglalkoztatottat foglalkoztató adózók közzétételi listáján folyamatosan nyilvánosságra hozza azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztató nevét, lakcímét, adóazonosító jelét), akik vagy amelyek tekintetében végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek. - írja a NAV

A be nem jelentett foglalkoztatottat foglalkoztató adózók közzétételi listája itt található.
Be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatásának jogkövetkezményei itt olvashat.

Esztergomiak is szerepelnek a listán, többek között

987. Erős Gábor, 2500 Esztergom, Barkóczi Ferenc u. 25.
1000. Esztergomi Rögbi Sport, Idegenforgalmi, Vendéglátó és Szolgáltató Kft., 2500 Esztergom, Mátyás király u. 45.

Foglalkoztatói szempontból igen fontos szabályváltozás, hogy 2018. január 1-jétől szigorították a foglalkoztatás bejelentésének elmulasztása esetén alkalmazandó jogkövetkezményeket, így az már első esetben is munkaügyi bírságot von maga után. A foglalkoztatóknak a borsos összegű munkaügyi bírság megfizetése mellett visszamenőlegesen eleget kell tenniük az elmulasztott adó- és járulékfizetési kötelezettségüknek, kötelesek azt – akár a késedelmi kamatokkal együtt – megfizetni az adóhatóság részére.

Bár egyesek számára a feketemunka alkalmazása pénzügyi szempontból kecsegtetőnek tűnhet, láthatjuk, hogy a „feketézés” jogkövetkezményei kihatással lehetnek a foglalkoztatók üzleti és gazdasági kapcsolataira, pénzügyi helyzetére is, míg a foglalkoztatottak munkajogi védelmüket kockáztatják ezáltal.


 

Kommentek

h i r d e t é s