h i r d e t é s

Görögországban nehezen értik meg, hogy vége a bulinak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Görögországban nehezen értik meg, hogy vége a bulinak

2020. március 15. - 08:19

 

Három halottja és 228 igazolt fertőzöttje van a koronavírus-járványnak Görögországban, ahol a kormány szombaton bezáratta a kocsmákat, éttermeket és színházakat, miután azok a hatóságok figyelmeztetése ellenére is tele voltak minden este.

A kép illusztráció! - Forrás: Ekathimerini

Negyvenöt embert le is tartóztatott a rendőrség a járványügyi szabályok megsértéséért.

- Rendes körülmények között ezek a bárok itt Athén központjában tömve lennének emberekkel, hiszen jó az idő és hétvége van. De a koronavírus-járványtól való félelem miatt ma már üresek, a boltok egy részét is bezáratta a kormány, hogy megelőzze a járvány terjedését - mondja helyszíni tudósítónk.

Nem mindenki veszi véresen komolyan helyzetet.

- Az emberek teljesen megőrülnek. Nem félek, a halálozási arány csak fél százalék - mondta egy brazil turista az Euronews tudósítójának. (Ez elég súlyos tévedés: a legtöbb becslés szerint az általa mondott szám hét-nyolcszorosa, 3,5-4%, természetesen véglegeset a járvány vége után lehet majd mondani.)

A tömegközlekedési eszközöket csak félig lehet megtölteni, a kávézókban csak elvitelre lehet kiszolgálni a vendégeket. A repterek nem indítanak és nem fogadnak olaszországi járatokat. (Euronews)


 

Kommentek

h i r d e t é s