h i r d e t é s

Ha egyszerűen szeretné felhasználni a rezsiutalványt, maradjon otthon és figyelje a postást!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ha egyszerűen szeretné felhasználni a rezsiutalványt, maradjon otthon és figyelje a postást!

2019. augusztus 26. - 09:54

 

Fónagy János tovább magyarázza a rezsiutalványt

Fónagy János - Forrás: MTI

Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, ezért ha nekik nincs rá szükségük, akkor azzal hozzátartozóikat is segíthetik - közölte a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Fónagy János elmondta, az öregségi nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők egyszeri kilencezer forint értékű rezsiutalványt kapnak, azokat a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.

  • Postai fizetés esetén az utalványon túli összeget csak készpénzzel lehet kiegészíteni.
  • Az utalványból visszaadni nem lehet, a többletet a következő számlán írják jóvá.
  • Banki átutalás esetén az utalványt a szolgáltató ügyfélszolgálatán kell leadni, amelyet a szolgáltató 15 napon belül ír jóvá

- tudatta.

Hozzátette, a rezsiutalványokra nagyjából 2,6 millió ember jogosult. A jogosultságról a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet tájékozódni.

Fónagy János a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában arról beszélt, Magyarország gazdasági helyzete lehetővé teszi, hogy a nyugdíjasok, az adómentes rezsiutalványon felül, a korábbi évekhez hasonlóan, az év végéig nyugdíjprémiumot is kapjanak. (MTI)


 

h i r d e t é s