h i r d e t é s

Ha kiesnek a rendszerből az oltatlan tanárok, akkor sem fog összeomlani az oktatás Maruzsa Zoltán szerint

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ha kiesnek a rendszerből az oltatlan tanárok, akkor sem fog összeomlani az oktatás Maruzsa Zoltán szerint

2021. december 21. - 09:33

Decemberben eddig napi 300-400 tanár vette fel az oltást.

Maruzsa Zoltán - Forrás: MTI/kormany.hu

A kormány nem számít komoly működési problémákra az oltást megtagadó pedagógusok szabadságolása miatt – mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a Népszavának.

„Bízom abban, hogy akik eddig nem tették meg, év végéig még élni fognak az oltás lehetőségével. (...) nem hiszem, hogy össze fog omlani a rendszer. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megengedhessük, hogy oltatlan pedagógusok tömegei tanítsanak az iskolákban. (...) Ahol sokan oltatlanok, ott ráadásul osztályokat kell zárni, mert kidőlhet a tantestület. Vagy most sikeresen lezárjuk az iskolák megvédésének a folyamatát, és a következő félév is jelenléti oktatással működhet, vagy sokkal több zárásra kerülhet sor a következő hónapokban” - válaszolta Maruzsa arra a kérdésre, hogy számítanak-e fennakadásokra a fizetési szabadságra küldött tanárok tömegei miatt.

Az államtitkár elmondta, hogy decemberben eddig naponta kb. 300-400 tanár vette fel az oltást. Azt nem tudta megmondani, hogy mennyien vannak még oltatlanok azt pedig nem tartják nyilván, hogy hányan vannak, akik már a harmadik oltást is felvették. Viszont az oltottak mellett nő azoknak a száma is, akik orvosi mentesítést kapnak az oltás alól.

Az 5-11 éves korosztályból eddig 40 ezer gyereket oltottak be a 600 ezerből, ezt Maruzsa kevésnek tartja egyelőre, de úgy véli, ha csak az alsó évfolyamosok 10-20 százaléka lesz beoltva, az is lassíthatja a járvány terjedését. A 12 évesnél idősebb tanulók 55 százaléka van beoltva, szerinte az arány az 5-11 évesek között alacsonyabb lesz. (444.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s