h i r d e t é s

Hajmeresztő elképzeléssel állt elő Dorin Florea: környezettanulmányhoz kötné a gyerekvállalást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hajmeresztő elképzeléssel állt elő Dorin Florea: környezettanulmányhoz kötné a gyerekvállalást

2020. január 14. - 13:25

 

A közviták hiánya olyan törvényeket és kormányhatározatokat eredményez, amelyeket aztán nem lehet alkalmazni és fura következményekkel járnak - közölte Facebookján Dorin Florea Marosvásárhely polgármestere, majd egy elképesztő elmélettel áll elő arra vonatkozóan, hogy milyen feltételekhez kellene kötni a gyerekvállalást. - írja a transindex.hu.

Illusztráció: pixabay.com

A bejegyzésre az apropót feltehetően a gyereknevelési pótlék körüli huzavona adta.

Bár az elöljáró elismeri, hogy senki sem kérdőjelezheti meg a gyerekvállalási vágyat, szerinte bizonyos feltételekhez kellene kötni annak gyakorlatba ültetését. Így kötelezővé tenné egy környezettanulmány elkészítését minden leendő szülő esetében, a következők megállapítására:

  • munkahely és állandó lakhely meglétének igazolása
  • elfogadható anyagi helyzet
  • minimális, a törvény által meghatározott végzettség
  • egy minimális életkor, amikor egy felnőtt szülővé válhat

Kivételes esetekben, ha egy olyan párnak születne gyereke, amely nem felel meg a felsorolt feltételeknek, Florea szerint az állam el kellene vegye a kicsit és gondoskodnia kellene róla, ételt, oktatást és személyi higiénés feltételeket biztosítva neki. Ez esetben pedig a szülők nem kapnák meg a gyermeknevelési pótlékot. Ugyanakkor megmaradna a lehetőségük a gyerek visszaszerzésére, miután eleget tesznek a fentebbi feltételeknek.

Úgy hiszem, nem kell mindenáron a szaporulat növekedését akarnunk

- szögezte le a polgármester. Kifejtette: Romániában sok olyan hátrányos helyzetű család van, ahol a szülők munkaképesek, de nem akarnak dolgozni, a gyerekvállalás pedig esetükben egyetlen célt szolgál: a jövedelemszerzést. Az ilyen közegben nő a bűnözési ráta, a gyermekelhagyás, az oktatás elkerülése stb.

Meggyőződésem, hogy egy komoly közvitát, illetve az érintettek felvilágosítását követően, újraindulna a terhesség-megelőzési program

 - írta Florea. Hozzátette: bár a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal tett erőfeszítéseket a szóban forgó személyek integrálása érdekében, ez csekély eredményekkel járt, amelynek elsődleges okát az előbb felsorolt problémák jelentik. (hírszerk.)

transindex.hu


 

h i r d e t é s