h i r d e t é s

Halála előtt pár nappal még dolgozott a 37 éves koronavírusban elhunyt férfi - leállt a gyár

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Halála előtt pár nappal még dolgozott a 37 éves koronavírusban elhunyt férfi - leállt a gyár

2020. június 11. - 12:59

 

A Wescast Hungary Autóipari Zrt. oroszlányi gyárában dolgozott az a 37 éves magyar férfi, aki a napokban koronavírus-fertőzésben hunyt el, és nem volt más alapbetegsége. - írja a napi.hu.

Illusztráció: portfolio.hu

A gyárral kapcsolatban álló más oroszlányi cégeknél is visszaállítják a szigorúbb egészségügyi óvintézkedéseket.

Az RTL Híradó úgy értesült, hogy a 37 éves férfi csoportvezetőként dolgozott a kipufogóöntvényeket gyártó Westcastban, néhány nappal halála előtt még bent volt a gyárban. Szerda délután a Westcast gyárában leállt a termelés, minden dolgozót tesztelnek. A hírt az oroszlányi önkormányzat megerősítette.

Az önkormányzat honlapján azt írják: "Az érintett gyárral közvetlen kapcsolatban álló oroszlányi cégek újra elrendelik a szigorúbb óvintézkedéseket a dolgozók egészsége és biztonsága érdekében. Így ismét kötelező lesz a maszkok viselése, és akiknek a munkavégzése nem tartozik közvetlenül a termeléshez, azok részére az igazgatók engedélyezik a home office munkavégzést. A gyakori érintkezés miatt igyekeznek megszervezni a dolgozók és a partnerek személyi állományának koronavírus tesztelését."

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján számolt be a 37 éves férfi haláláról, akinek az eddigi információk alapján nem volt alapbetegsége. Bár a fertőzés főként az idős, krónikus betegekre veszélyes, az sem példa nélküli, hogy fiatalok is áldozatául esnek. Náluk rendkívül gyorsan zajlik le a betegség. A 37 éves férfi esetét már vizsgálják - tette hozzá Müller.

Az oroszlányi, kínai hátterű, kipufogóöntvényeket gyártó cég pár héttel korábban azzal került be a hírekbe, hogy a járvány alatt 180 dolgozót elküldött, majd az elbocsátott munkatársak helyett egy másik cégen keresztül kölcsönzött munkaerőt - jóval kevesebbet, mint ahányat elküldtek, és az akkori hírek szerint csak 2-3 hétre - számolt be az RTL.

napi.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s