fbpx Hamarosan 200 új micro:bit botorkál a magyar iskolákban! | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hamarosan 200 új micro:bit botorkál a magyar iskolákban!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hamarosan 200 új micro:bit botorkál a magyar iskolákban!

2018. március 08. - 19:05

 

Együttműködés az ARM Hungary és az ELTE [email protected] Laborja között. A hazai tanároknak Brit oktatási szakértő tart műhelyfoglalkozást az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének támogatásával.

Forrás: arstechnica.com

A BBC micro:bit egy kisméretű, programozható mikroszámítógép, beépített szenzorokkal, LED-mátrix kijelzővel, be- és kimeneti csatlakozókkal, bluetooth technológiával, amelyet az oktatás számos területén fel lehet használni.

Az ELTE Informatikai Karán működő [email protected] Labor 2017. októberében elindított egy kezdeményezést „micro:bit botorkálás” néven, amely lehetővé teszi, hogy az iskolák ingyenesen kipróbálhassák a készleteket. A programot 20 micro:bit megvásárlásával indította el a labor. A kezdeményezést az ARM Hungary támogatásra méltónak találta, így szponzorációjuknak köszönhetően hamarosan nem 20, hanem több mint 200 ilyen eszköz járhat körbe az iskolák között.

Az Arm Hungary társadalmi felelősségvállalás keretében nagy hangsúlyt fektet a felnövekvő generáció oktatására. Technológiai cégként fontosnak tartja, hogy a diákok megismerkedjenek a jövő technológiáival és a mögöttük rejlő tudományos és gyakorlati alapokkal.

A micro:bit, melynek az Arm által fejlesztett processzor a szíve, egy tenyérnyi, olcsó kis számítógép, melyet világszerte sikerrel használnak az oktatásban. A módszer játékos, kreatív és interaktív módon segít közelebb hozni a gyerekekhez a digitális világot és a programozást.

A program kiterjesztését 2018. március 9-én jelentik be a szélesebb közönség számára. Ezen a napon az ELTE Informatika Karán Yvonne Walker az Egyesült Királyság elismert oktatási szakértője tart az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének támogatásával műhely foglalkozásokat hazai tanárok és tanárjelöltek számára.


 

h i r d e t é s

Kommentek