h i r d e t é s

Hangos, énekes tüntetés lesz péntek délelőtt a Parlamentnél

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hangos, énekes tüntetés lesz péntek délelőtt a Parlamentnél

2020. július 02. - 13:48

 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az elmúlt hetekben időt és fáradtságot nem kímélve, minden erejükkel harcolnak szeretett egyetemük autonómiájának megőrzéséért. 

Forrás: szabad.ahang.hu

Tanulás (és sok esetben munka) mellett is fórumokat tartottak, demonstrációt szerveztek, videókat forgattak, egyeztetéseket kezdeményeztek és petíciót indítottak SzabadaHang oldalon.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem közös nemzeti kincsünk, amelyért nem csak a diákoknak, hanem mindannyiunknak ki kell állnunk. 

"Mi, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói a múlt héten megjártuk az Innovációs és Technológiai Minisztériumot. 
A találkozó nem változtatott a helyzetünkön, továbbra sincsenek biztosítékaink, hogy egyetemünk független, szakmai szempontok alapján működő intézmény maradhat a modellváltás után. Palkovics miniszter úr visszautasította az általunk elengedhetetlennek tartott öt pont aláírását, mellyel a kormány törvényi keretek között garantálhatná az egyetem autonómiáját, és a távozásunk előtt - az utcáról befelé kiabáló hallgatótársainkra reagálva - megjegyezte: "Azt hittük, énekelni fognak."Úgyhogy énekelni fogunk, méghozzá hangosan: megmozdulást szervezünk a Kossuth Lajos térre!Pénteken szavaz az Országgyűlés az SZFE modellváltását célzó törvényről - és mivel a hallgatók feltételei a tervezetbe nem kerültek bele, így az továbbra sem biztosítja az Egyetem autonómiáját. Ezért ott a helyünk. 
Most rajtunk van a sor, de ki lesz a következő, akit ellehetetlenítenek? 
Ha hiszel a szabadságban és a szolidaritás erejében,
Ha elutasítod a hazugságot,
Ha vettek már el tőled valamit erőszakkal,
Gyere és énekelj,  legyél velünk!

Péntek délelőtt 10 órakor gyülekezünk a Parlament épülete előtt, hogy rögtönzött kórusként énekeljünk a képviselőknek. 
Hallatsszon be a Te hangod is az ülésterembe!

Köszönjük Neked!
Az SZFE hallgatói"

csepeliek.blog.hu


 

h i r d e t é s