h i r d e t é s

Használt számítógépet egy másik használtra cserélni? Miért is ne?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Használt számítógépet egy másik használtra cserélni? Miért is ne?

2023. március 17. - 10:26

Neked is van otthon egy használt számítógéped, amire már ráférne a csere? Viszont nincs meg a megfelelő fedezete egy új vásárlásának? Semmi gond, egyszerűen cseréld le egy másik (modernebb, jobb) használt számítógépre! Ráadásul még a régit sem kell hirdetned akár hónapokig, mert lehet, még azt is megvásárolják tőled! Jöhetnek a részletek?

Forrás: pcarena.hu

Használt számítógép beszerzése megbízható helyről

Mint azt bizonyára te is tudod, vannak kifejezetten használt számítógép értékesítésére szakosodott cégek a piacon. Az olyan cégek, mint a PC Aréna, kifejezetten ügyelnek arra, hogy minőségi termékeket adjanak el. Nem véletlen, hogy alapos tisztításon és ellenőrzésen esnek át a készülékeik. Egy felújítást követően kerülhetnek csak újra értékesítésre a hozzájuk érkezett használt készülékek, legyen az akár laptop, monitor vagy asztali gép.

Nagy márkák készülékeit értékesítik elsősorban, melyek már bizonyítottak. Jellemzően business kategóriás, nagy munkabírású gépekről van szó. Így ha neked van egy régi, lassú, elavult számítógéped, akkor egy ilyen cégnél biztos találsz gyors, megbízható alternatívát.

Hatalmas előnyük, hogy a piaci ár töredékéért szerezhetőek be, így nem kell vagyonokat költeni arra, hogy egy minőségi üzleti géped legyen. Ezeket a gépeket 8-10 éves használatra, napi 40 órás munkára tervezték. Azonban jellemzően 2-3 éven belül lecserélik őket a nagy cégek, azaz még bőven az életciklusuk elején vannak. Nagyon jó vételnek számítanak tehát.

De mi legyen a régi otthoni használt számítógéppel?

Ezek a régi gépek sokaknak csak útban lesznek egy újabb számítógép vásárlását követően. Jellemzően működő eszközökről van szó, melyeket azonban már nem fognak használni, így maximum porfogónak jók, útban vannak.

Első gondolat lehet, hogy eladjuk. Ez azonban nem mindenkinek jó megoldás. Ha például te nem értesz annyira a géphez, hogy válaszolni tudj a keresztkérdésekre, akkor hamar teherré válik az értékesítése. Full HD-s? Van rajta DisplayPort? Mekkora a memóriája? És ez csak pár kérdés.

Ha laikusként szeretnél megszabadulni a gépedtől, lehet mégsem adod el épp ezek miatt, inkább marad porfogónak. Pedig ha egy használt számítógépet vásárolsz, akkor annak az értékének akár egy jelentős hányadát is visszanyerheted az eladásból!

Ki foglalkozik az ilyen használt számítógépek felvásárlásával?

Szerencsére nem kell túl sokáig keresgélned, hogy találj olyan céget, aki az ilyen eszközök felvásárlásával foglalkozik. Elég, ha csak a már említett PC Aréna megoldására gondolunk. Ők felvásárolják a régi, megunt számítástechnikai eszközeinket.

És hogy mire kell figyelned egy ilyen felvásárlásnál? Arra, hogy valóban működő eszközről legyen szó. Ne egy hibás, működésképtelen elektronikai hulladékot akarj elpasszolni! És persze ne legyen törött!

Felvásárolnak asztali számítógépet, laptopot, monitort, de még tabletet, játékkonzolt, sőt mobiltelefont is!

Bármelyikből is legyen otthon olyan, amitől szeretnél gyorsan és könnyen megszabadulni, érdemes felkeresni a PC Arénát.