h i r d e t é s

Hazudott a kormány - Új felhatalmazási törvényre cserélik a régit

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hazudott a kormány - Új felhatalmazási törvényre cserélik a régit

2020. május 27. - 13:55

 

Az Orbán-kormány a hazai és a nemzetközi nyomás hatására azt ígérte, hogy visszavonja a felhatalmazási törvényt. - írja közleményében Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja.

Illusztráció: MTI Fotó: Illyés Tibor

Mára kiderült, hogy ez az egész csak színjáték volt: a Fidesz egy újabb törvényt nyújtott be, amely szerint Orbán Viktor továbbra is gyakorlatilag bármiben eltérhet a törvényektől: korlátozhatja a gyülekezést, az emberek szabad mozgását, szabadságát.

Miközben a kormány a beígértnél 3 héttel később, június 20-án vonja vissza az eredeti felhatalmazási törvényt, közben bármikor életbe léptetheti az újat. Ez nem a teljhatalom visszaadása, hanem a teljhatalom további megtartása egy új felhatalmazási törvénnyel.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány ismét az emberek szemébe hazudott, Orbán Viktor valójában továbbra sem hajlandó lemondani a teljhatalmáról. A DK szerint a miniszterelnök láthatóan megrészegült a különleges jogrend biztosította teljhatalomtól, amilyennel ebben az országban soha senki nem rendelkezett még a rendszerváltás óta.

Válságkezelés nincs, munkahelyvédelem nincs, elbocsátottaknak járó támogatás nincs, de orbáni teljhatalom, lopás és oligarchamentés továbbra is lesz, hiába hazudta Orbán Viktor, hogy visszavonja a felhatalmazási törvényt. - teszi hozzá a ellenzéki párt.


 

h i r d e t é s