h i r d e t é s

Hegedűs Zsuzsa megszüntette a gyermekéhezést?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hegedűs Zsuzsa megszüntette a gyermekéhezést?

2019. augusztus 20. - 11:23

 

Ma az új kenyeret is ünnepeljük. Ezért tartom fontosnak, hogy írjak a mai Magyarország egy olyan jelenségéről, amelyről a Fidesz milliárdos urai nem vesznek tudomást. Sajnos ma sok millió honfitársunk még a száraz kenyérnek is örül, több százezer gyermek éhesen fekszik le, még kenyérre sem telik a családjának. Holnap erről egy szó sem esik a nemzeti pántlikás ünnepen.

Hegedűs Zsuzsa - MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Közismert, hogy Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadóként, a nyilvánosság előtt éveken keresztül, mint a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány vezetője jelent meg. Audiból csirkét, malacot, vetőmagot osztva családoknak, televíziók kamerái és a lakájmédia képviselői jelenlétében. 

Az alapítvány működése áttekinthetetlennek, zavarosnak volt mondható. A támogatók többsége magánszemély volt, de a nagy állami, tehát közpénzen működő cégek adományai meghaladták a 100 millió forintot. A legbőkezűbb támogatók közé a Szerencsejáték Zrt és az MVM csoport tartozott. Most csendben vannak, az alapítvány közösségi oldalán több mint féléves a legfrisebb poszt. El lehet képzelni, milyen intenzitású most a segítség.

A milliós apanázst felvevő miniszterelnöki potentát még 2015-ben így nyilatkozott:

"Az Orbán-kormány a felsorolt intézkedésekkel felszámolta a rendszerszintű gyermekéhezést és nyomort", majd hozzátette "egyéni esetek természetesen lehetnek, és azt sem állítom, hogy kevesen, de az nem a rendszer rossz vagy hiányos felépítéséből fakad. Sokkal inkább emberi mulasztásból, szülői felelőtlenségből".

A Hegedűs Zsuzsa által vezetett alapítvány a nyilvánosság kizárásával, ellenőrizetlenül működött. Úgy látszik, új "lenyúlási "formát találtak ki, pár falu gyerekeinek digitális eszközöket adtak, bőkezű támogatók segítségével. /Legalábbis 2-3 újságcikk még az év elejéről erről szól./

Jómagam járom az országot, találkozom legnagyobb szegénységben vegetáló családokkal, éhező gyermekekkel. A sok millióból külföldről ideszállított, és kiosztott pár ezer csirkétől, kacsától nem szűnik meg a szegénység. Több százezer gyermek éhezik rendszeresen, szüleik képtelenek számukra ellátást biztosítani. A kormány sikernek tartja, hogy mintegy 200 ezer gyermek kap ingyen ebédet a hétköznapokon, a nyári szünetben. De mi van a többi gyermekkel, mit esznek a hétvégén, és a több napos ünnepeken? Lehet villogni a televízióban, lehet nagyokat mondani, de attól még egyetlen gyerek sem lakik jól. Nem az lenne a siker, ha egyetlen gyermek sem éhezne?

Egyébként is megszokhattuk Orbán főtanácsadójától, a magyar életet nem ismerő, mellbevágó javaslatait. 2012-ben azt találta mondani, hogy a magyar nők, átképzés után, tömegével mehetnének Európába takarítani:

"ötvenesek, negyvenesek meg harmincasok is elindulhatnak, de leginkább a huszonéveseknek ajánlom".

Hegedűs feladata egyébként hivatalosan az, hogy miniszterelnöki megbízottként tanácsot adjon a "társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben". Ebben a minőségében havi egymillió forint díjazást és szolgálati autót biztosít neki az állam. 

A főtanácsadó szerint felszámolt rendszerszintű gyermekéhezés kapcsán a Gyermekétkeztetési Alapítvány által a közelmúltban tartott sajtótájékoztatóján kiderült: a Magyar Tudományos Akadémia szerint az országban legalább 430 ezer rászoruló gyermek él, ám közülük csupán valamivel több mint 200 ezren jogosultak az ingyenes nyári étkezésre. A többiek családjában az egy főre jutó havi jövedelem meghaladja a 37 050 forintos korlátot. Tessék belegondolni, hogy a 37 ezer forint mit jelent egy több gyermekes családban. Mert Orbán Magyarországán a család és a gyermek a legfontosabb.

Csak kérdés: kiknek a családja és gyermeke?


 

h i r d e t é s