h i r d e t é s

Híd a mutyi világába: nincs még gyanúsítottja az 1,6 milliárdos visszaélésnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Híd a mutyi világába: nincs még gyanúsítottja az 1,6 milliárdos visszaélésnek

2019. június 27. - 07:08

 

Négy év alatt egy kihallgatást sem tartott a rendőrség, hiába tudja mindenki, hogy komoly uniós forrásokat tüntettek el Farkas Flórián vezetése alatt. - írja a nepszava.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Továbbra sem lehet tudni, hogy ki a felelős azért, hogy milliárdos összeget vertek el egy sosem működő foglalkoztatási szövetkezetre. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma már több mint három évvel ezelőtt elismerte, hogy védhetetlen visszaélések történtek egy fideszes politikus brüsszeli pénzeket felemésztő projektjében.

Ezt követően fel is mondták a Farkas Flórián elnöksége alatt kötött uniós támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal.

A szocialisták politikusa, Mesterházy Attila kereste meg a Legfőbb Ügyészséget, hogy miért nem sikerült négy év alatt megtalálni az ORÖ szociális szövetkezetalapításra kapott 1,6 milliárd forintnyi uniós támogatási ügy felelőseit

- írja a 24.hu.

Polt Péter a politikusnak adott válaszában azt írta, hogy a Híd a munka világában-program ügyében indított nyomozás még mindig felderítési szakban van, ezért az ügyészségnek csak felügyeleti jogköre van. Azaz az irányítási jogok csak vizsgálati szakban illetik meg az ügyészséget. Magyarán még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként a négy év alatt.

A hírportál a napokban derítette ki egyébként, hogy az ügyben vizsgálódott az OLAF is, és büntetőeljárást javasolt a magyar hatóságoknak.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s