h i r d e t é s

Hídrongálás miatt rabosították a kaposvári MSZP elnökét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hídrongálás miatt rabosították a kaposvári MSZP elnökét

2023. március 31. - 17:25

Rabosította és a kaposvári Esterházy híd megrongálásával gyanúsítja a rendőrség az MSZP helyi elnökét, Árok Kornélt – írja a Blikk

Árok Kornél - Forrás: Facebook

Árok állítja, egy ártatlan séta eredményeként lett ismét főszereplő. „Éppen jöttünk haza az Esterházy-híd donneri városrész felőli oldalán, amikor arra lettem figyelmes, hogy a burkolat több kőlapja összetörve hever a földön. Néhány lap pedig csak oda volt támasztva a falhoz, látszott, hogy a ragasztó elengedte a burkolatot. Néhány ragasztópamaccsal mókolták csak oda a kőlapokat, csoda, hogy eddig kitartottak (...) Ezeket a dölöngélő elemeket volt tűzoltóként is abszolút balesetveszélyesnek ítéltem. Mi van, ha egy arra járó gyerekre dől éppen, vagy valaki beléjük akad? Elfektettem a lapokat, hogy a balesetveszélyt elhárítsam” – mondta a lapnak. 

Mint mondta, bár 8-10 kilogramm volt a súlya egy lapnak, nem okozott gondot arrébb tenni, lényegében két ujjával le tudta fektetni, annyira lejárt szerinte a ragasztásról. Az eset március elején történt, a politikus pár napja kapott egy idézést a rendőrségtől: fáradjon be, mert rongálás miatt akarják kihallgatni. Merthogy a térfigyelő kamera rögzítette, amint lehajolt a kőlapokhoz. Árok Kornélt a rendőrség rabosította. 

A politikus úgy tudja, a város jegyzője tette a feljelentést, aki a bizonyítékokhoz egy kétperces videót csatolt. A rendőrség a Blikknek megerősítette, hogy eljárás van folyamatban rongálás miatt egy 53 éves férfi ellen.

A lap emlékeztet, a Szolidaritás Mozgalom korábbi társelnöke, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének volt vezetője évekig szerepelt a hírekben: a korengedményes nyugdíj eltörlése ellen tüntetve bohócnak öltözött, vagy az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt az arcát véresre maszkírozta, s fejszét ragasztott a fejére. (magyarnarancs.hu)