h i r d e t é s

Hollik: Demokráciában élünk, Borkai Zsolt marad Győr polgármestere

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hollik: Demokráciában élünk, Borkai Zsolt marad Győr polgármestere

2019. október 15. - 08:22

 

Hollik István, a Fidesz-KDNP pártszövetség politikusa a Hír TV hétfői műsorában számolt be arról, hogy Borkai Zsolt találkozott Kövér Lászlóval, Kubatov Gáborral és Kósa Lajossal. - írja a napi.hu.

Illusztráció: Borkai Zsolt/Facebook

A találkozó eredményéről a győri polgármester kedden tesz bejelentést. A Magyar Nemzet szerint Borkai kilép a Fideszből.

Hollik István szerint a Borkai-faktornak jelentős hatása volt az önkormányzati választások kimenetelére. A kormányszóvivő úgy gondolja, a győri polgármester ügyének erkölcsi vonatkozásai mellett nem lehet elmenni szó nélkül

- olvasható a Hír TV honlapján.

A Borkai-botránnyal kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök az önkormányzati választás napján azt mondta, vasárnap elmondják a véleményüket a győriek Borkai Zsoltról, aztán pedig ő is. A külföldön tartózkodó kormányfő megkérte Kövér László választmányi elnököt, valamint Kubatov Gábort, a Fidesz alelnökét, illetve Kósa Lajos Fidesz-alelnököt, hogy üljenek le Borkai Zsolttal. Ez a találkozó hétfőn megtörtént és a találkozó eredményéről Borkai Zsolt kedden sajtótájékoztató keretében számol be - közölte Hollik.

Hollik szerint a Magyar Nemzet jól értesült arról, hogy mi fog történni, vagyis Borkai várhatóan marad Győr polgármestere, viszont a személyével kapcsolatos döntés a pártbeli státuszát érinti - azaz a Fidesz-párttagságáról kedden lemond - a szerk.

A vasárnap újraválasztott polgármester Borkai Zsoltról a kampány finisében jelentek meg felvételek, amit Horvátországban egy jachton szórakozik örömlányok társaságában. A felvételek miatt újra téma lett a sajtó által korábban már felgöngyölített Audi-telekcsere.

napi.hu


 

h i r d e t é s