fbpx Hungarian Air Force-géppel repült a magyar kormány Izraelbe | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hungarian Air Force-géppel repült a magyar kormány Izraelbe

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hungarian Air Force-géppel repült a magyar kormány Izraelbe

2018. július 19. - 07:12

 

A magyar kormány tagjai egy Hungarian Air Force feliratú repülőgépből szálltak ki szerdán a tel-avivi Ben Gurion nemzetközi repülőtéren - derült ki az MTI által közzétett fényképekről.

Orbán Viktor miniszterelnököt (j2) és feleségét, Lévai Anikót (b) Ofir Akunisz izraeli tudományos-tecnológiai és űrkutatási miniszter (j) fogadja a tel-avivi Ben Gurion nemzetközi repülőtéren 2018. július 18-án. A kormányfő kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Izraelbe, tárgyalásai július 19-én kezdődnek. - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó a tel-avivi Ben Gurion nemzetközi repülőtérre érkezik 2018. július 18-án. A kormányfő kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Izraelbe, tárgyalásai július 19-én kezdődnek.

Az MTI képeiről az is kiderül, hogy a kormány tagjai egy szürke, Hungarian Air Force-feliratú repülővel érkeztek meg Tel-Avivba. A Népszava információi szerint a járatszám azonos a honvédség egyik tavaly vásárolt Airbus-szállítógépéével, ami hangsúlyozottan nem kormánygép. Korábban a honvédelmi tárca és kancelláriaminiszterként még Lázár János is határozottan cáfolta, hogy kormányzati gépeket vettek volna, a minisztérium szerint katonai, egészségügyi és polgári feladatokra használt gépeket szereztek be.

Masszív és méltóságteljes Airbusból szállt ki szerdán délután Orbán Viktor és felesége a tel-avivi Ben Gurion reptéren. A szürke gép oldalán a Hungarian Airforce felirat látható, a miniszterelnöki antréról készült, Orbán Facebook-oldalán megosztott videónpedig a járatszám is látszik: 605. 

Mindez azért érdekes, mert a Magyar Honvédség tavaly vásárolt két Airbus-szállítógépet, az egyik (az A309-es jelzésű gép) esetében pedig a 605-ös járatszám is megegyezett. Azt korábban a honvédelmi tárca és kancelláriaminiszterként még Lázár János is határozottan cáfolta, hogy kormányzati gépeket vettek volna, a minisztérium szerint katonai, egészségügyi és polgári feladatokra használt gépeket szereztek be.

Levélben kereste meg a Népszava Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy ugyanarról a gépről van-e szó, és ha igen, miért használják diplomáciai utakra a honvédség repülőjét, miért nem valamelyik kereskedelmi járat első osztályán utazott a kormányfő.

Orbán érkezése mindenesetre az amerikai államfők gyakorlatát másolja, hiszen az aktuális elnök mindig az American Airforce One típusú, különleges védettségű repülőn utazik külföldre. (napi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s