h i r d e t é s

Idekacsint a napos idő, nyoma sincs az esőnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Idekacsint a napos idő, nyoma sincs az esőnek

2019. szeptember 11. - 06:17

 

Szerdán délelőtt változó mennyiségű fátyolfelhőzet lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. írja az idojaras.hu.

C7 olvasói fotó

Délután időnként fátyolfelhők szűrik a napsütést, és gomolyfelhők is megjelennek, de csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 24, 29 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szerdán front nem rontja a humánmeteorológiai helyzetet, szép napos időre számíthatunk. Az ízületi bántalmak azonban sokaknál állandósulnak a következő napokban!  - írja a meteoklinika.hu.

Szerdán nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, kellemes időben lesz részünk. Humánmeteorológiai szempontból azonban reggel jelentkezhetnek panaszok, ugyanis helyenként erősebben lehűl a levegő, mely az ízületi bántalmakkal élők komfortérzetén ronthat. A munkába, iskolába indulók is öltözködjenek rétegesen, ön is könnyen megfázhat ilyenkor! Délután viszont ismét késő nyáriasan meleg lesz, ekkor már nem lesz szükség a pulóverre. A viszonylag nagy hőingás vérnyomás-ingadozást okozhat, a tünetek pedig jelentősen ronthatják a közérzetét. 

Az étkezés során reggel részesítse előnyben a melegítő ételeket: ilyenkor jobban kívánjuk a meleg teákat, melyek a most háttérbe szorult, ám nem kevésbé fontos folyadék-utánpótlásról is gondoskodnak. Helyenként átmenetileg megemelkedhet a levegő szennyezőanyag-tartalma, de a legtöbb helyen az egészségügyi határérték alatt maradnak a koncentrációk.

A közlekedésben a reggeli ködfoltok jelentik a legnagyobb veszélyt, a párás területeken a lecsapódó nedvesség csúszóssá is teheti az utakat. Emellett jelentősen lecsökken a látótávolság is, mindenképpen vezessünk lassabban és óvatosabban! Néhányan tompa reflexeket is tapasztalhatnak, a friss levegő, az utazásba iktatott pihenőidő élénkítően hat. Főleg napnyugta és napkelte táján a napsütés is megzavarhatja a közlekedőket, célszerű napszemüveget magunkkal vinni.

Vezető tünetek a mai napon: ízületi panaszok, vérnyomás-ingadozás.  

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

 


 

h i r d e t é s