h i r d e t é s

Ismét hallat magáról a fagyos idő, zúzmarás köd és felhő érkezik

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ismét hallat magáról a fagyos idő, zúzmarás köd és felhő érkezik

2019. december 06. - 06:16

 

A folytatásban sem bízhatunk kellemes napsütésben, sokfelé marad az egész napos szürkeség és a köd. A jövő hét elejére frontok érkezése várható! - írja az idojaras.hu.

A behavazott Szabadság-híd 2019. december 2-án. Forrás: MTI Fotó: Soós Lajos

Pénteken délelőtt a zúzmarás köd  és a felhőzet helyenként tartósnak bizonyul, emellett napos tájak is előfordulnak. Számottevő csapadék nem lesz, de a felhőzetből hószállingózás előfordulhat.  Délután a napos tájak mellett tartósan borult és nyirkos körzetek is előfordulnak. A fényszegény részeken lehet hószállingózás és szitálás is, máshol csapadék nem várható. Mérsékelt lesz a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, 4 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken ugyan nem érkezik front, a nyirkos idő azonban továbbra is megterheli a szervezetet. Fáradékonyság, álmosság is jelentkezhet, és persze a feje is fájhat. - írja a meteoklinika.hu.

Pénteken nem érkezik front, de ismét többfelé okozhat panaszokat  a tartósan nyirkos idő. A hideg miatt az ízületi bántalmakban szenvedők tünetei ismét felerősödhetnek, illetve tartósan is fennállhatnak. Elsősorban a kopásos jellegű fájdalmak intenzitása fokozódik, már reggel érdemes egy könnyed, tehermentes átmozgatással, kímélő tornával kezdeni a napot, és folyamatosan melegen tartania a lábait és a kezét. A fényszegény órákban fáradékonyságot, ok nélküli álmosságérzetet tapasztalhat még akkor is, ha alapvetően eleget pihent. A szürkeség a közérzetére és a teljesítőképességére is rossz hatással lehet, és akár a feje is fájhat, de vidám színek használatával (akár a ruházatban, akár a lakásban lévő tárgyak esetében) jobb kedvre derülhet, és a jó társaság, a családi összejövetelek, illetve a sport is javíthatnak a hangulaton. 

Amennyiben a következő 1-2 napon az előbb felsoroltakhoz hasonló tüneteket tapasztal, foglaljon nálunk időpontot! 

A hideg, gyakran nyirkos idő kedvez a járványok terjedésének, egyre többen szenvednek felső légúti és influenzaszerű megbetegedésekben. Az immunrendszer erősítése mindenkinél fontos, a kisgyerekek és az idősek pedig méginkább veszélyeztetettek. A fertőzések terjedésének gátat szabhat, ha kerüli a tömeget, és rendszeresen, alaposan kezet mos. Fogyasszon sok folyadékot, lehetőleg meleg teákat, leveseket, valamint a gyomrot kevésbé megterhelő ételeket.

A közlekedők reggel többfelé, helyenként pedig napközben is sűrű ködfoltokkal találkozhatnak. Nagymértékben lecsökken a látástávolság, vezessen sokkal lassabban és tartson nagyobb követési távolságot! Az útburkolat síkossá, csúszóssá válhat, lefagyott útszakaszok is előfordulnak. Mindig az útviszonyoknak megfelelően közlekedjen!

Vezető tünetek a mai napon: ízületi bántalmak, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

 

 


 

h i r d e t é s