h i r d e t é s

Ismét tárgyalóasztalhoz ült Ukrajna és Oroszország

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ismét tárgyalóasztalhoz ült Ukrajna és Oroszország

2022. március 21. - 16:37

Az orosz és az ukrán delegáció 90 perces videohívást tartott hétfőn, és a munkacsoportok a nap folyamán folytatják a megbeszéléseket – közölte egy ukrán illetékes a The Guardian beszámolója szerint. David Arakhamia, az ukrán küldöttség egyik tagja azt mondta, egész nap dolgozni fognak.

A kép illusztráció! - Forrás: CGTN

Alekszandr Rodnyanszkij, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója ugyanakkor azt mondta a BBC-nek, hogy Oroszország nem gondolja komolyan a béketárgyalásokat. Szerinte a tárgyalásokkal át akarják verni a Nyugatot, hogy azt gondolják, nincs szükség további szankciókra – írta a HVG.

Azt is hozzátette, az eddigi tárgyalásokat az oroszok arra is felhasználták, hogy elvonják a figyelmet a frontokon történtekről. Rodnyanszkij úgy véli, egyszerre nem lehet a békét keresni és városokat bombázni.

Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, Linda Thomas-Greenfield vasárnap arra figyelmeztetett, hogy kevés az esély az áttörésre az Oroszország és Ukrajna közötti béketárgyalásokon.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn azt mondta, még nem sikerült komoly áttörést elérni. A szóvivő arra kérte azokat az országokat, amelyek befolyással bírnak Ukrajna politikájára, vessék latba befolyásukat annak érdekében, hogy „konstruktívabb hozzáállásra” vegyék rá Kijevet. (borsod24.hu)