h i r d e t é s

Itt a lista. Ezekbe az országokba nem érdemes nyaralást tervezni a terrorveszély miatt!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Itt a lista. Ezekbe az országokba nem érdemes nyaralást tervezni a terrorveszély miatt!

2016. március 24. - 10:46
0 komment

 

Ugyan Magyarországon viszonylag kevés bevándorló marad és emiatt a terrorfenyegetettség sem magas, mégsem vonhatjuk ki magunkat a migránsok által okozott probléma alól. 

Forrás: meteon.org

Nyakunkon a nyár. Ideje eltervezni, hogy idén hol töltsük el a szabadidőnket, hol költsük el az egész évben nyaralásra félretett pénzünket.

Idén először úgy tűnik egy új szempont fogja meghatározni, hogy hová megyünk nyaralni. Az elmúlt időszakban az számított, hogy viszonylag olcsón a legtöbb szolgáltatást kapjuk a pénzünkért, ezért sokan utaztak Észak-Afrikába vagy Törökországba, ennek azonban a terrorfenyegetettség miatt most vége. Az idei év legfőbb szempontja a biztonság.

Idén az idáig közkedvelt Tunézia és Marokkó is megkapta a legveszélyesebb besorolási minősítést. Marokkó egész területére Tunéziának pedig a déli és nyugati részére nem ajánlják az utazást. Törökország az elmúlt hetek eseményei miatt szintén kiesett a lehetőségek közül. Gondolhatnánk ezután, hogy akkor maradt Európa, azonban nagyon tévedünk ezzel. Az Iszlám Állam utasított a szimpatizánsait, hogy a brit turistákat támadják meg a nyaralóhelyeken. Ha ezt figyelembe vesszük tulajdonképpen kiesik Spanyolország és Franciaország is és a hozzájuk tartozó szigetek, többek között a mostanában magyarok által is közkedvelt Kanári-szigetek is. Máltán is óriási a veszély hiszen csupán 300 kilométerre van Líbiától, ami az Iszlám Állam új központjává kezd válni és az Afrikából érkező bevándorlók egyik legkedveltebb tranzitországa.

Mi marad akkor?

Tulajdonképpen az a magyar turista, aki tengerparton szeretne annak marad Olaszország, Görögország, Bulgária, Románia és Horvátország.

A Görögországban kialakult helyzet miatt oda sem igazán érdemes utazást tervezni. Percről-percre változik a helyzet semmit sem lehet kiszámítani. Horvátországban és Olaszországban egyenlőre stabilnak mondhatók az állapotok, de elemzők úgy vélik, hogy a Görögországban lévő csaknem 100.000 bevándorló bármelyik pillanatban gondolhat egyet és végigmasírozhat a horvát vagy éppen a kelet-olasz tengerparton. Bulgária és Romániával jelenleg nincs probléma hacsak az nem, hogy két ország tengerpartján a a pénzünkért nem számíthatunk túl nagy luxusra, de ott is változhatnak a dolgok. Az embercsempészek bármikor úgy gondolhatják, hogy Törökországból a Fekete-Tengeren át Bulgáriába vagy Romániába kezdik szállítani tömegesen a migránsokat.

Talán a legjobb döntés az, hogy az utazás megkezdése előtt egy héttel foglaljuk le nyaralásunkat, de akkor is érdemes Portugália, Horvátország vagy Bulgária mellett dönteni, ugyanis itt a legkisebb esély rá, hogy szembetaláljuk magunkat egy gépfegyveres vagy egy öngyilkos merénylővel. Itt legrosszabb esetben migránsok között sütkérezhetünk a tengerparton.

 

express.co.uk / meteon.org


 

h i r d e t é s