h i r d e t é s

Iványi Gábor is támogatja az ATV bojkottját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Iványi Gábor is támogatja az ATV bojkottját

2021. május 06. - 11:05

 

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetője a csatorna mögött álló "vallási érdekkörről" beszélt.

Iványi Gábor - Forrás: Oltalom Karitatív Egyesület/Facebook

A lelkész annak kapcsán nyilvánult meg, hogy a XXI. Század Társaság nevében Kocsis András elnök felkérte, legyen kezdeményező társa, hogy állítsanak emlékművet a koronavírusban elhunyt honfitársainknak. Iványi jelezte, vállalja a felkérést, és közölte, megnyitja az Oltalom Karitatív Egyesület számlaszámát, hogy tudják fogadni az adományokat - írja a 24.hu.

Ezt követően az ATV-re kanyarodott rá, mivel Kocsis András mindezt a csatorna egyik műsorában jelentette be. "Kísérő levelében szükségesnek tartotta azt is megemlíteni, hogy az említett médium értelmiségi bojkottjával nem ért egyet. Erre a szomorú elhatározásra azonban az adott okot, hogy a szóban forgó hírhely mögött ugyanaz a vallási érdekkör áll, amely a kormány politikai bábjaként kész volt a Klubrádió helyét Spirit FM nevű csoportjával elfoglalni.

Hozzátette, messzemenőkig egyetért az ATV értelmiségi mellőzésével, mivel felháborítja a "Klubrádió elhallgattatásában a kormánnyal érdekből vállalt kollaboráció."

Iványi Gábor arra a kezdeményezésre reagált, amelyet Tamás Gáspár Miklós filozófus hirdetett meg a minap.

A csatorna hírigazgatója is reagált Tamás Gáspár Miklós soraira. Németh S. Szilárd az Indexnek küldött közleményében azt írta, a Spirit FM egy olyan rádió, ahol a hírműsorokban minden politikai oldal, így az ellenzék is komoly megszólalási lehetőséget kap – ezzel a demokratikus nyilvánosság szélesedik, ami kiemelten fontos a közelgő kampányidőszakban. Jelezte, hogy tiszteletben tartja mindenki véleményét, de a hallgatókat arra kérte, a rádiót annak  tartalma alapján ítéljék meg. Egyúttal mindenkit biztosított arról, hogy a műsorokat ismerős, tapasztalt szakemberek készítik majd a jövőben is. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s