h i r d e t é s

Jámbor Andrásnak gyanús az augusztus 20-ra szervezett gazdatüntetés

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Jámbor Andrásnak gyanús az augusztus 20-ra szervezett gazdatüntetés

2022. augusztus 20. - 06:15

Kilenc kérdést mindenéppen fel kell tennünk magunknak még a gazdatüntetés előtt.

Forrás: Likvid Kontroll Kft./Facebook

"Nem vagyok igazságosztó, nem én osztom a jó ellenzéki, rossz ellenzéki, igazi tüntetés kamu tüntetés pecséteket. De mégis pár kérdést a holnapi gazdatüntetés előtt fel kell szerintem tennünk magunknak és egymásnak. Olyan kérdéseket, amelyeket egyébként szerintem a magyar média képviselőinek kellett volna feltenni a gazdatüntetés szervezőjének.

  • Reális-e az, hogy semmiből, mindenfajta szervezeti háttér nélkül 1800 traktor fog eljönni Budapestre tüntetni, és emellett még 100 helyen lesz tüntetés az országban, ahogy a szervező állítja?
  • Emlékszünk az elmúlt 30 év bármely pontjára, ahol egyszere 100 helyen tüntettek volna?
  • Miért nem tudjuk mik ezek a vidéki helyszínek?
  • 2006 forró őszén a Fidesz és a MAGOSZ Demszky Gáborék által alkotmányellenesen betiltott gazdatüntetésére 600 traktor és 5000 ember jött volna el (jelezném mindenkinek, hogy akkor ez volt beharangozva a gazdák óriási tüntetésének az akkori Fidesz-média által).
  • Reális, hogy lényegesen kevesebb erőforrásból, egy nagy országos gazdaszervezet, egy nagy országos párt nélkül, most háromszor ennyi traktor jön Budapestre?
  • Az elmúlt hetekben és napokban, miért nem látunk egyetlen fotót, támogató videót, bármilyen megjelenést azokról a gazdákról, akik elvileg holnap Budapestre jönnek?
  • Miért nem tudjuk kik ők, milyen szervezeti háttérrel, hogyan szerveződnek, egyáltalán milyen gazdálkodókról van szó?
  • Magyarországon körülbelül 150 ezer traktor van. Ennek jó része nem családi gazdálkodók, hanem nagybirtokosok, nagytőkések kezében van. Az 1800 traktor eljön Budapestre az arányosan körülbelül olyan mozgósítás, mintha több mint 100 ezer vidéki tüntető jönne el Budapestre tüntetni. Ez reális?
  • Tényleg komolyanvehető az a Szabó Bálint, akinek elrablós cipőfűzővel kikötős sztorija, az anno MSZP-s vas megyei tagbelépési botránya, Botka László ellen elveszített perei, és jó Fideszes kapcsolatait egyáltalán nem feszegeti senki. A nemhogy a semmiből, hanem gyanús ügyekből érkező embert, fel kell kenni hiteles vezetőnek csak azért, mert Orbán ellen tüntet?

Én azt kérem mindenkitől gondolja át erősen ezeket a kérdéseket. Tud-e rájuk jó választ adni. Ettől még persze menjen ki holnap tüntetni, hiszen a tüntetés mindenkinek a joga, van miért utcára mennünk, a megszorítások, a politikai hazugságok a gáz és villanyár, a rezsinövelés, a KATA eltörlése, a jövedéki adó emelés, a chips adó emelés, a közmunka megkurtítása, a felnőtt pelenkák drágítása, az infláció és az ezen a rekord magas ÁFÁ-val a költségvetést betömő kormány miatt. És persze nem a szervező személyétől függ, hogy te eltudod-e mondani a véleményed.

De én azt kérem mindenkitől, hogy ne lásson bele többet ebbe a holnapiba egy egyszerű tüntetésnél, és a média képviselőtől meg azt szeretném kérni, segítség az embereket a tájékozódásban!" - írta az ellenzéki politikus Facebook oldalán.

A tüntetés szervezőjéről eddig ilyen hírek jelentek meg:

Nagyot bukott a Botka támadására ráállított Szabó Bálint

Strómansors: Lázár emberénél kutattak

Inkább Botka, mint a Kubatov-vezette Fidesz – elege lett és kitálalt a jobboldali szegedi polgármesterjelölt

Összeveszett a bíróval a szegedi képviselő, elfogatóparancsot adtak ki ellene

Előkerült Szabó Bálint, az eltűnt szegedi képviselő

Megszólalt Botka László az eltűnt szegedi képviselőről

Rés a pjzson: sajtóhírek szerint a TEK-en belül már személyi következményei is voltak az esetnek