h i r d e t é s

Jó szándékot hiúsít meg a rosszakarat Gyöngyösön

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Jó szándékot hiúsít meg a rosszakarat Gyöngyösön

2019. október 29. - 09:05

Vízfestékkel több ugrálóiskolát festettek gyaerekek-felnőttek Gyöngyösön - nem kellett volna.

A választások előtt több szülő és gyerek összefogva - külföldről ismert mintájú - ugróiskolákat festettek több helyen a gyöngyösi járdákra.


A megrongált ugrálóiskola

Voltak emberek, akiknek ez nem nagyon tetszett, és az egyik felfestésnél még rendőri intézkedés is szükségessé vált, mert magáról és másokról is megfeledkezett egy düngő, aki végül önbíráskodásra adta a fejét. A rongálását kijavították.


Az ugrálóiskola a panasz-kezelés előtt

A gyerekek az elkészült ugrálóiskolákat nagy örömmel vették használatba, összesen három helyszínen. Azután október 22-én újabb panasz érkezett az ugrálóiskolákkal kapcsolatban a gyöngyösi önkormányzathoz. Az egyik ugrálóiskola nagyon közel (legkevesebb 10 méter) került felfestésre egy társasházhoz, ez okozta annak a vesztét. Illetve az, hogy a nagy jogászkodás közben kiderült, hogy az ugrálóiskolának engedélye sincs a Közútkezelőtől. Az egyik ott lakó panaszt tett, mert, hogy "hangos" és a gyerekek zavarják az ő pihenését. Erre válaszul az önkormányzat lefestette az említett gyerekjátékot.


Ez lett az ugrálóiskolában az önkormányzat festése után

Az így eltüntetett ugrálóiskolát pótolni sem lehet, így szülők és gyerekek kénytelenek a város egy másik pontjára menni, ha ilyet szeretnének játszani.

Értetlenül állnak a gyöngyösiek az önkormányzat döntése előtt, hiszen a Kétfarkúak járdafestését sem találta az Alkotmánybíróság a társadalomra veszélyesnek.